deze-stylingtruc-die-we-spotten-tijdens-copenhagen-fashion-week-kun-je-makkelijk-zelf-toepassen-285289
©Spotlight

Een stylinghack die praktisch is, warmte geeft en stijlvol is: zo vind je ze niet vaak. Toch kwamen we er een meerdere malen tegen tijdens Copenhagen Fashion Week. En al klinkt-ie nog zo simpel, je zult er misschien zelf niet meteen aan denken. We hebben het over de stylingtruc dubbele lagen dragen.

Stylingtruc dubbele lagen 

Laagjes dragen zijn we in Nederland wel gewend, maar tijdens Copenhagen Fashion Week gebeurde dit net op een andere manier. Zo spotten we op de eerste dag van de modeweek hoe Aeron creatief omgaat met truien. Naast dat modellen truien dragen als, nou ja, truien, wordt een ander (zelfde) exemplaar om de nek geknoopt en naar de zijkant gedragen als sjaal. Het resultaat: een warme look die rijk oogt door de manier waarop de dikke stof over het lichaam drapeert. Deze truc kun je makkelijk zelf nadoen, al is het met twee verschillende truien.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Ook bij Lovechild 1979 zien we dubbele lagen, maar net op een andere manier. Op de runway draagt een model twee vesten van soortgelijke vorm, maar in verschillende kleuren en texturen. Hierdoor wordt naast warmte ook nog diepte in de look gecreëerd.

Het dragen van twee vesten of het layeren van een trui als sjaal biedt niet alleen een extra barrière tegen de kou, maar zorgt ook voor een spel van texturen, kleuren en patronen. De Deense ontwerpers experimenteren met stoffen en complementaire tinten en creëren zo ensembles die verfijning uitstralen. Dus, wil je je warm aankleden? Denk dan eens out of the box met deze dubbele lagen tijdens de koude wintermaanden.

stylingtruc dubbele lagen lovechild 1979
©Spotlight
Lovechild 1979