supreme-lanceert-t-shirtlijn-geinspireerd-door-lil-kims-debuutalbum-hard-core-uit-1996-209991
©ANP

Tot op de dag van vandaag heeft Lil’ Kim een blijvende invloed op mode. En dat bewijst het New Yorkse Streetwear-merk Supreme, dat een collectie T-shirts uitbracht als eerbetoon aan Lil’ Kim’s debuutalbum Hard Core uit 1996. Streetstyle-inspiratie nodig voor deze lente? Hier vertellen we je alles over de gloednieuwe T-shirtlijn van Supreme.

Eerbetoon aan Lil’ Kim

Supreme brengt acht grafische T-shirts uit voor het voorjaar 2022-seizoen. De T-shirts bestaan ​​uit artwork, foto’s en tekstafdrukken van de beroemde visual op Lil’ Kims album, waarop ze haar beruchte gehurkte pose aanneemt. De foto van Lil’ Kim (met haar benen wijd – baanbrekend!) kreeg destijds veel negatieve reacties. “Dat was game-changing”, zegt de rapper in een eerder interview waarin ze ook onthult dat haar mentor, The Notorious BIG, de foto had uitgekozen. “Zoveel vrouwen hadden een hekel aan me – dat verraste me…want het was niet smakeloos. Het was stijlvol en schattig.” En gelijk heeft ze. De mode uit de Crush on Youvideo alleen al is een inspiratiebron voor de beste looks van vele celebrities. Waaronder Beyoncé, Nicki Minaj en Rihanna. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Supreme (@supremenewyork)

Op de achterkant van het shirt staat de tekst Hot Damn Ho Here We Go Again van de door Lil’ Kim begeleide Mobb Deep remix track “Quiet Storm”. Andere T-shirts zijn de Still Talking $#@* Platinum Recordings tee, een bloedspat-logo, de Top Shotta-graphic en het omgedraaide Gaspard Mermillod quote-shirt. Op het laatste shirt staat een schedelprint van de Britse illustrator Ralph Steadman, bekend van zijn samenwerkingen met Hunter S. Thompson. 

De Supreme Spring 2022 Tees worden wereldwijd uitgebracht en zijn verkrijgbaar via de website van het streetwearmerk.