de-best-beoordeelde-series-op-netflix-die-je-ooit-een-keer-gezien-moet-hebben-280231
©Netflix

Van het alom geprezen Breaking Bad tot de allereerste Original House of Cards – Netflix heeft ons leven in de loop der jaren verrijkt met sterke verhaallijnen, spraakmakende personages en schokkende plottwists. Aangezien het goede weer nog niet echt wil doorzetten en we hoogstwaarschijnlijk nog wat avonden thuis op de bank zullen doorbrengen, ben je misschien op zoek naar een steengoede serie om te bingen. Daarom: de best beoordeelde series op Netflix.

Dit zijn de best beoordeelde series op Netflix

Omdat het er zoveel zijn, hebben we een selectie gemaakt van de best beoordeelde series op ratingwebsite IMDb die momenteel op Netflix staan. Bingewatch-ze!

Breaking Bad

Terecht op nummer één staat Breaking Bad. De serie vertelt het verhaal van Walter White (gespeeld door Bryan Cranston), een ongelukkige scheikundeleraar die gediagnosticeerd is met terminale kanker. Nu hij nog een beperkte tijd te leven heeft, besluit hij het criminele pad te bewandelen en een meedogenloze drugsbaas te worden. Breaking Bad telt maar liefst vijf seizoenen, en is met een 9,5 op IMDb een echte must-watch.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Band of Brothers

Met een indrukwekkend gemiddelde van 9,4 op IMDb wordt dit de beste oorlogsserie aller tijden genoemd. Hoewel Band of Brothers eigenlijk een HBO-productie is, kun je het gevierde oorlogsdrama sinds september ook op Netflix bewonderen. De door Tom Hanks en Steven Spielberg geproduceerde miniserie volgt een Amerikaanse legereenheid die in Europa vocht tijdens de Tweede Wereldoorlog.

The Office

Een saaie kantoorbaan als inspiratie voor een negen seizoenen durende serie? Het bestaat en het heet The Office. De hilarische sitcom – die de Amerikaanse versie is van het Britse origineel – had van ons nog wel meer seizoenen mogen krijgen. Reden? Een fantastische cast geleid door komische superster Steve Carrell, die de onvolwassen manager Michael Scott speelt. Het aantal gifs en memes dat uit de serie is voortgekomen, is indrukwekkend.

Better Call Saul

Breaking Bad gezien? Blijf in dezelfde fictionele wereld met Better Call Saul. Hierin volgen we louche advocaat Jimmy McGill, zes jaar voordat Breaking Bad zich afspeelt. We zien hoe de (toen ook al niet zo onschuldige) Jimmy langzaam verandert in de gehaaide Saul Goodman, met veel bekende gezichten die de revue passeren. De spin-off is bijna net zo goed – of misschien zelfs beter – dan zijn grote broer.

When They See Us

When They See Us vertelt het verhaal van de Central Park Five. Vijf zwarte tieners werden in het voorjaar van 1989 verhoord als verdachten en later onterecht beschuldigd van betrokkenheid bij een verkrachting. Het duurde jaren voordat ze weer op vrije voeten kwamen. Het verhaal is hartverscheurend, en het waargebeurde aspect maakt het des te schrijnender. Geen wonder dat When They See Us een van de best beoordeelde series op Netflix is.

Peaky Blinders

Ook Peaky Blinders is gebaseerd op ware gebeurtenissen. Zo volgt de populaire BBC-serie een beruchte gangsterfamilie in Birmingham vanaf eind 19e eeuw. Onder leiding van de charismatische Tommy Shelby (Cillian Murphy) wordt de Britse stad onveilig gemaakt. Verwacht veel stijlvolle outfits, op-en-top Britse accenten (inclusief gevloek), rockmuziek en bekende gezichten (Tom Hardy, Anya Taylor-Joy, to name a few).

Narcos

Het verhaal van Pablo Escobar, de beruchtste drugsbaron aller tijden, is alom bekend. Toch hebben de makers van Narcos er een verfrissende draai aan weten te geven. We volgen twee DEA-agenten die er na een jarenlange klopjacht in slagen Escobar te stoppen. Voordat het zover is, worden we meegenomen in het tumultueuze leven van de drugsbaas, die zowel een koelbloedige crimineel als liefhebbende familieman was.

Stranger Things

Ook als sci-fi niet ‘jouw ding’ is, moet je Stranger Things gezien hebben. Al is het om de coole throwback vibe. De serie is zo uniek dat het met niets anders te vergelijken is. Van de iconische eighties-setting tot een topcast met zowel nieuwkomers als veteranen, Stranger Things is niet voor niets een van de best beoordeelde series op Netflix. Inmiddels stevenen we af op het vijfde en laatste seizoen, dat naar verluidt in 2025 te zien is.

Black Mirror

Black Mirror staat bekend om zijn dystopische verhalen, waarin een nieuwe vorm van technologie de wereld van de hoofdpersoon volledig op zijn kop zet. Iedere aflevering is een op zichzelf staand verhaal – altijd met een briljante plotwending. Geen bingewatch-materiaal, maar zeker een van de best beoordeelde series op Netflix. Ook de Black Mirror-film, Bandersnatch, is te zien op de streamingdienst.

Dark

Zorg ervoor dat je telefoon buiten bereik ligt als je Dark kijkt, want door de complexiteit van deze Duitse serie mag je niet afgeleid worden. Het verhaal speelt zich af in het Duitse Winden, waar na de verdwijning van een jongen opeens onverklaarbare dingen gebeuren. Wanneer de politie geen voortgang boekt, neemt de bevolking het heft in eigen handen. Een tragische en zeer ingewikkelde geschiedenis van de plaats wordt ontdekt.

House of Cards

Hoewel het wat ongemakkelijk is om naar House of Cards te kijken sinds de val van hoofdrolspeler Kevin Spacey, blijft het een van de betere series op Netflix. Spacey is de ambitieuze politicus Frank Underwood, die nergens voor terugdeinst om president van Amerika te worden. Vanaf seizoen 6 neemt zijn vrouw Claire (Robin Wright) het stokje over en wordt de eerste vrouwelijke president.

Arrested Development

Als je op zoek bent naar een komische serie die snel wegkijkt, dan mag Arrested Development op je kijklijst. Het gaat over een rijke familie die alles is verloren. De middelste zoon Michael, gespeeld door Jason Bateman, lijkt de enige rationele van het gezin te zijn en doet er alles aan om iedereen bij elkaar te houden. De serie liep van 2003 tot 2006 (en viel toen al in de prijzen), maar verwierf door Netflix opnieuw populariteit.

The Crown

Deze lijst is niet compleet zonder The Crown, de Britse historische dramaserie van scenarioschrijver Peter Morgan. De serie volgt de (tumultueuze) gebeurtenissen binnen het Britse koningshuis, vanaf het moment dat koningin Elizabeth II de troon besteeg. Het zesde en laatste seizoen is onlangs verschenen, waarin de focus lag op de laatste jaren van publieksfavoriet én stijlicoon prinses Diana en de opbloeiende relatie tussen prins William en Kate Middleton. Absoluut het kijken waard – niet alleen voor royalty-fans.