deze-7-soortgelijke-series-wil-je-kijken-als-je-the-white-lotus-ook-zo-leuk-vond-235615
©HBO

Zit je verblijf bij The White Lotus-resort erop, en val je nu in een diep zwart gat? Geen zorgen: de streamingdiensten staan vol met soortgelijke series als de HBO-hit. Vogue verzamelde kijktips die net als The White Lotus draaien om moordmysteries, veel te bevoorrechte mensen en resortvakanties. Bekijk deze series terwijl je wacht op het nieuwe seizoen.

Soortgelijke series als The White Lotus

Big Little Lies | HBO

Als er een serie is die veel overeenkomsten heeft met The White Lotus, dan is het wel Big Little Lies. Deze serie is eveneens te zien op HBO Max, begint ook met een mysterieuze moord op een prachtige locatie en bevat net zoveel zwarte humor. De serie is gebaseerd op de bestseller van Liane Moriarty, en vertelt het verhaal van drie moeders wier ogenschijnlijk perfecte leven uiteenvalt wanneer een geldinzamelingsactie op een basisschool eindigt in een moordonderzoek. De sterrencast bestaat uit onder anderen Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley en Zoë Kravitz.

Succession | HBO

Macht, politiek en geld: het zit allemaal in deze bekroonde serie over een zeer disfunctionele dynastie. Wanneer Logan Roy (gespeeld door Brian Cox), CEO van een van ’s werelds grootste media- en entertainmentconglomeraten, overweegt om met pensioen te gaan, vechten zijn vier kinderen om de plek als opvolger. Iedereen maakt kans, maar relaties worden op zijn zachtst gezegd op de proef gesteld terwijl het viertal zich een weg naar de top baant.

Why Women Kill | Videoland

Voor wie het nog niet doorhad: zwarte humor is een rode draad in series als The White Lotus. Ook in dit geval. Why Women Kill speelt zich af in drie verschillende tijdperiodes die je door elkaar heen ziet. In de serie zien we drie vrouwen die in verschillende decennia in hetzelfde huis leefden. Maar dat is niet het enige wat de verschillende generaties gemeen hebben: in alle drie de gevallen leiden gebeurtenissen tot moord.

De seizoenen van Why Women Kill zijn als het ware miniseries, want seizoen twee vertelt een volledig nieuw verhaal en bestaat ook uit een nieuwe cast. Dit keert speelt de serie zich af in 1949. Alma Fillcot (gespeeld door Allison Tolman) lijkt een doodgewone huisvrouw, maar doet er alles aan om aansluiting te vinden bij een groep vrouwen die haar niet ziet staan. De serie laat zien hoe ver iemand kan gaan die zich machteloos en genegeerd voelt.

Schitt’s Creek | Hulu

Net als in The White Lotus worden de rijken flink op de hak genomen in deze awardwinnende serie. Videotheekmagnaat Johnny (gespeeld door Eugene Levy) en zijn vrouw Moira Rose (Catherine O’Hara) zijn stinkend rijk, totdat ze slachtoffer worden van fraude. Nu hun gezin plotseling blut is, worden ze gedwongen om hun luxe leven achter zich te laten. Ze verhuizen naar Schitt’s Creek, een stad die ze eerder voor de grap kochten en het enige dat is overgebleven van hun bezittingen. Hun nieuwe omgeving moet de plek worden waar ze hun imperium heropbouwen. Maar Schitt’s Creek zorgt nogal voor een cultuurshock.

Dynasty | Netflix

Deze reboot van de populaire soap uit de jaren tachtig volgt de Carringtons en Colbys. De twee van Amerika’s rijkste families zijn constant met elkaar in gevecht om macht. De serie wordt met name verteld vanuit het perspectief van Fallon Carrington (gespeeld door Elizabeth Gillies), dochter van miljardair Blake Carrington. Dynasty toont niet alleen de glitter en glamour van extreme rijkdom, maar onthult ook de duistere kant. En die zit vol corruptie, verleiding en verraad.

Enlightened | HBO

Nog voor The White Lotus werkte maker Mike White samen met Laura Dern aan deze serie, waarin ze allebei ook te zien zijn. Na een zenuwinzinking op het werk zegt Amy Jellicoe (gespeeld door Dern) haar baan op en gaat ze naar een wellnessretraite. (Ja, wij zien ook een patroon.) Hier ondergaat Amy een filosofische transformatie. Bij haar terugkeer heeft ze een volledig nieuwe blik op het leven: ze mediteert dagelijks en spoort anderen aan tot de kracht van zelfhulp en innerlijke genezing. Maar haar omgeving is nogal sceptisch over haar ‘positieve’ verandering.

Nine Perfect Strangers | Prime video

Net als The White Lotus volgt Nine Perfect Strangers bevoorrechte, disfunctionele mensen op vakantie. In deze serie komen negen vreemden uit de stad samen voor een tiendaagse retraite, die wordt geleid door de mysterieuze Masha (gespeeld door Nicole Kidman). Het resort is niet wat het lijkt en de gasten staan op het punt om veel geheimen over elkaar en de host van het resort te ontdekken. Naast Kidman bestaat de sterrencast uit onder anderen Melissa McCarthy, Michael Shannon, Luke Evans, Samara Weaving en Regina Hall.