alleen-tilda-swinton-kan-deze-enorme-jas-aantrekken-en-ermee-wegkomen-276378
©Getty Images

Als het aankomt op rode loper-stijl, is Tilda Swinton niet bang om af te wijken van de massa en een gewaagd moderisico te nemen – en gelukkig maar. De ster heeft in de loop der jaren voor een aantal gedenkwaardige modemomenten gezorgd (zoals haar color-blocked Haider Ackermann-look op het filmfestival van Cannes in 2022, een van onze favorieten aller tijden). Zaterdagavond zette Tilda Swinton haar liefde voor statement dressing voort tijdens de opening van het Marrakech International Film Festival 2023 in Marokko, toen ze in een enorme jas op de rode loper verscheen.

Tilda Swinton in enorme jas

Vergeet een traditionele rode loper-jurk: de actrice pleitte in plaats daarvan voor gedurfde bovenkleding. Zo verscheen Tilda Swinton in de enorme witte double-breasted jas van Jean Paul Gaultier by Haider Ackermann. Met zijn opzettelijk oversized silhouet en satijnen revers deed de jas eigenlijk dienst als jurk, maar hij voelde veel cooler en moderner aan dan bijvoorbeeld een standaard strapless zeemeerminnenjurk. Swinton had het gigantische mode-item ook precies goed gestyled, met een simpel wit T-shirt eronder en een paar puntige pumps met bandjes aan haar voeten.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Het is duidelijk dat een XXL-jas niet ieders eerste keuze is voor een gala- of rode loper-evenement, maar Swinton is duidelijk iets op het spoor. Enorme avondjassen hadden namelijk ook een belangrijk moment op de herfst/winter 2023-catwalks, zoals te zien was bij Saint Laurent, Balenciaga en Louis Vuitton. Swinton bewijst dat je van een fashion faux pas een fashion must kunt maken – mits deze goed is uitgevoerd. Het lijkt dus officieel te zijn: grote jassen zijn niet langer alleen een meme.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.