uma-thurman-channelt-eigen-look-uit-de-jaren-90-in-cannes-254671
©Getty Images

Bijna dertig jaar na dato verschijnt Uma Thurman tijdens de openingsavond van het Filmfestival van Cannes in een outfit die ons doet denken aan een look van lang geleden.

Uma Thurman in Cannes

Het was een tijdbepalende Oscar-look: Uma Thurman – genomineerd in de categorie beste vrouwelijke bijrol voor haar rol als Mia Wallace in Quentin Tarantino’s culthit Pulp Fiction – liep in 1995 over de rode loper in een eenvoudige lila Prada-jurk. De jurk was versierd met delicate kralen aan de zoom en een ivoorkleurige tule stola nonchalant over haar armen gedrapeerd. Het was de perfecte mix van minimalisme uit de jaren negentig en (dankzij de rode lip en het aantal diamanten) de stijl van een filmster.

Nu, tijdens het Filmfestival van Cannes in 2023, spotten we Uma Thurman in een jurk die ons opnieuw terugbrengt naar die ene iconische Oscar-look. De 57-jarige actrice draagt een satijnen Dior Haute Couture-jurk in zachtroze, met spaghettibandjes en een eenvoudig silhouet. In plaats van de stola gaat ze dit keer voor een rode satijnen jas die dezelfde onbezorgdheid uitstraalt. Toe te voegen aan de nostalgie? Het kunstige, maar nonchalante kapsel en de met juwelen versierde halsketting.

Uma wearing Dior Haute Couture on the opening night of the 2023 Cannes Film Festival.
©Getty Images

Sentimenteel

Het lijkt erop dat Thurman de laatste tijd wat sentimenteel is. Zo gaf ze modefans tijdens de Oscars van vorig jaar, nog een subtiele terugblik op haar raadselachtige Pulp Fiction-personage. Dit deed ze door een wit overhemd en een zwarte maxi-rok van Bottega Veneta te dragen.

De rol was het begin van een voortdurende muze/auteur-relatie voor Thurman en Tarantino, die haar later castte als The Bride in Kill Bill en de vervolgfilms. (“Uma heeft iets waardoor je haar mysteries wil ontdekken”, zei Tarantino tegen de Britse Vogue voorafgaand aan de release van de film. “Ze is afstandelijk en onthullend tegelijk.”)

Uma Thurman tijdens Oscars 2022 in Mia Wallace look uit Pulp Fiction
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.