veja-en-marni-geven-moderne-en-kleurrijke-upgrade-aan-standaard-witte-sneakers-227325
©Veja x Marni

Wat krijg je als je Veja combineert met Marni? Het ene merk staat bekend om duurzame moderne sneakers en het andere modehuis is wereldberoemd door luxe mode-ontwerpen en innovatief kleurgebruik. Het resultaat is vanaf vandaag duidelijk in een unieke designercollab, waarbij de twee kanten van beiden merken samenkomen in een eigenzinnige sneakercollectie.

Veja x Marni sneakers 

Eerder dit jaar werd bekend dat Veja en Marni de handen ineen zouden slaan voor een unieke samenwerking. In februari waren de eerste resultaten te zien van hun creatieve samensmelting en nu onthullen de merken het tweede hoofdstuk. De nieuwe capsulecollectie van Veja x Marni lanceert drie modellen in verschillende kleuren.

De V-10 en de high-top V-15 modellen van het Franse sneakermerk hebben een kleurrijke make-over gekregen die het eigenzinnig kleurgebruik van het Italiaanse modehuis weerspiegelen. Dit werd gedaan met de zogeheten scribble-print. Zo zijn de sneakers als het ware ondergekrabbeld met verschillende kleuren, wat bijna het idee geeft van een kindertekening. Een paar sneakers bevat DIY-achtige kleurprints om de originaliteit van elke schoen te accentueren en heeft naast het V-logo op de zijkant ook een Marni graffiti-logo op de hiel.

“De Veja-sneakers hadden al een soort 80’s-vibe en deden me denken aan de sportschoenen die we als tieners droegen”, stelt Marni’s Francesco Risso in een interview met Elle over de samenwerking. “De gekrabbelde motieven geven een gevoel van naïeve ‘rebellie’, een gevoel van zorgeloosheid, zoals spelende kinderen kunnen hebben.” Veja’s creative director Sébastien Kopp onderstreept dit: “We wilden een vleugje van die vrijheid en kindertijd aan de sneakers toevoegen.”

Duurzamere optie

Veja staat niet alleen bekend om hun moderne sneakerontwerpen, ook staat het Franse label bekend om hun duurzamere werkwijze en productie. Dat is niet anders voor deze samenwerking met Marni. Zo zijn de sneakers gemaakt in Veja’s Fair Trade fabriek in Brazilië van verantwoord leer, afkomstig uit een gecertificeerde looierij van de Leather Working Group. Bovendien zijn de schoenveters gemaakt van 100% gerecycled polyester en bestaan de zolen uit een combinatie van Amazone-rubber, rijstafval en gerecycled rubber. Dit is niet de eerste keer dat Veja samenwerkt met een high-end modehuis. In 2019 lanceerde het merk een collectie met modehuizen Rick Owens en Lemaire.

De collectie is vanaf vandaag exclusief verkrijgbaar op de webshops van Veja en Marni en vanaf 20 oktober verkrijgbaar in de winkels.