rebel-rebel-dit-is-vogues-aprilnummer-met-topmodel-irina-shayk-op-de-cover-289458
©Luigi & Iango, Vogue Nederland, april 2024

Na een drukke fashion monthwaaraan Vogue Nederland een ode bracht met het maartnummer – is de focus van de modewereld verschoven naar het aankomende lente/zomer 2024-seizoen. En dat belooft een seizoen te worden met een rebels randje, ziet Vogue. Enter Vogue’s Rebel Issue met topmodel Irina Shayk op de cover. Een ode aan fashion rebels zoals Lee McQueen, Sunny Jansen en de enige echte Kate Moss, die dit jaar vijftig is geworden. Dit kun je verwachten van Vogue april 2024.

Vogue april 2024 met Irina Shayk

Ze is immer een krachtige verschijning op de catwalk, maar weet ook daarbuiten indruk te maken. Op de rode loper bijvoorbeeld, of op straat wanneer ze weer in een head-turning streetstylelook verschijnt. We hebben het natuurlijk over topmodel Irina Shayk, een van de grootste namen in de modellenwereld van dit moment en covermodel van Vogue april 2024. Het legendarische Italiaans-Zwitserse modefotografenduo Luigi & Iango (Luigi Murenu en Iango Henzi) schoot deze cover in een verlaten steegje nabij hun appartement in New York, met de bekende brick walls en fire stairs. This is our hidden gem, nobody comes here“, aldus het duo.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Het resultaat spreekt voor zich: de beelden stralen rock en rebellie uit, met een chique finishing touch. En dat in een – op het eerste oog – niet veelzeggende New Yorkse steeg. Benieuwd naar de beelden? Bekijk de volledige coverstory in het nieuwe aprilnummer van Vogue Nederland.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Irina Shayk voor Vogue april 2024
©Luigi & Iango, Vogue Nederland, april 2024

Rebels

Naast rebelse shoots, looks en trends, vragen we ook het hemd van het lijf van een daadwerkelijke rebel: Sunny Jansen. Vogue’s Yeliz spreekt de dj en household name in de Nederlandse modewereld over haar vroegere jaren, welke rol mode speelt in haar leven (“De fashionwereld is de eerste die mij geaccepteerd heeft”) en over haar verbindende rol in de transcommunity, waarbij ze transjongeren helpt zichzelf te vinden en vieren.

Een andere rebel die centraal staat in dit nummer is Lee McQueen. Nu de Ierse ontwerper Seán McGirr aan het roer staat als creative director van modehuis Alexander McQueen (hij presenteerde zijn controversiële debuutcollectie tijdens de afgelopen editie van Paris Fashion Week), duikt Vogue’s Alja Bakker in het leven van McQueen en de toekomst van zijn merk.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Sunny Jansen voor Vogue april 2024
©Aicha Abdoun, Vogue Nederland, april 2024

Kate Moss-special

Ook in dit issue: een van de meest iconische modellen én de ultieme moderebel Kate Moss. Het supermodel werd afgelopen januari vijftig jaar en om dat te vieren, wijden we een uitgebreide special aan haar. Kate is namelijk niet zomaar een model – ze is een fenomeen. Een muze van fotografen, ontwerpers en kunstenaars en een van de grootste stijliconen ooit. In de special die je in Vogue’s aprilnummer vindt, nemen we je mee in Kate’s leven en carrière, waarbij we ook haar invloedrijke persoonlijke stijl onder de loep nemen. 

Dit en nog veel meer vind je in het nieuwe aprilnummer van Vogue Nederland, dat vanaf 14 maart in de winkel ligt en hier online te bestellen is.

Kate Moss-special in Vogue's aprilnummer
©Corinne Day/Getty Images