vogue-nederland-viert-de-aftrap-van-de-modemaand-met-4-covers-in-4-steden-new-york-londen-milaan-en-parijs-285897

De dagen worden langer, er klinkt voorzichtig getjilp van vogels en… de modemaand is in volle gang. Kortom, het is zonder twijfel februari. Om het nieuwe modeseizoen te vieren, lanceert Vogue Nederland een gloednieuw nummer dat een ode is aan fashion month. In elk van de vier grootste internationale modesteden – New York, Londen, Milaan en Parijs – schoten we een cover, gesierd door modellen van het moment Mathilda Gvarliani, Jean Campbell, Maty Fall en Annemary Aderibigbe. Dit is Vogue maart 2024.

Vogue maart 2024: ode aan de modemaand

Vier modellen, vier steden, vier visies, vier covers. Dat was het idee voor Vogue’s maartnummer. Het modeteam vloog van stad naar stad, om de vibe van de collecties te vangen. Denk je Milaan, dan denk je Gucci en Prada. Denk je Parijs, dan denk je Louis Vuitton, Chanel en Saint Laurent. Bij London poppen Burberry en opkomende ontwerpers direct in je hoofd op en bij New York is dat onder meer Tom Ford en Proenza Schouler. Modellen Mathilda Gvarliani, Jean Campbell, Maty Fall en Annemary Aderibigbe poseren ieder in ‘hun’ stad, wat vier unieke covers opleverde.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

In dit maartnummer staan de lente/zomer 2024-collecties centraal. Als er iets dit modeseizoen duidelijk was, dan was het wel dat mode zich afspeelt op straat. Dat bleek niet alleen door de fantastische streetstylelooks die we in alle steden weer spotten, maar ook doordat de straat zelf de perfecte showlocatie was voor ontwerpers. Hetzelfde geldt voor hun ontwerpen: de catwalklooks zijn dit seizoen verrassend draagbaar. Het beste van de collecties legden we vast in de straten van New York, Londen, Milaan en Parijs in vier modeseries.

Daarnaast maakten we uitgebreide trendreports, van de prêt-a-portercollecties tot menswear en zelfs van de beautylooks gespot op de catwalk. Alles om volledig voorbereid aan het nieuwe seizoen te beginnen.

Van New York tot Parijs

Mocht je zelf binnenkort een bezoek brengen aan een van de vier modesteden, dan helpen we je graag op weg. Vogue creëerde exclusieve cityguides met daarin tips van insiders, modellen Mathilda Gvarliani, Jean Campbell, Maty Fall en Annemary Aderibigbe, en de beste adressen uit de little black books van de Vogue-redactie. Van muziek en martini’s in New York, dé fashion hub in Londen tot daten naast de Duomo in Milaan en de bistro der bistro’s in Parijs: met de Vogue-cityguides weet je precies waar je moet zijn in de meest inspirerende steden ter wereld.

Hoe je toegang krijgt tot al deze insiders’ tips? In Vogue’s maartnummer vind je QR-codes die je leiden naar alle cityguides. Ze komen in handig pdf-format, zodat je ze makkelijk offline kunt meenemen op je telefoon.

Mathilda Gvarliani in New York voor Vogue maart 2024
©Jorin Koers, Vogue Nederland, maart 2024
1/4
Native Share
Mathilda Gvarliani in New York.
Jean Campbell in Londen
©Jorin Koers, Vogue Nederland, maart 2024
2/4
Native Share
Jean Campbell in Londen.
Maty Fall in Milaan
©Jorin Koers, Vogue Nederland, maart 2024
3/4
Native Share
Maty Fall in Milaan.
Annemary Aderibigbe in Parijs voor Vogue maart 2024
©Jorin Koers, Vogue Nederland, maart 2024
4/4
Native Share
Annemary Aderibigbe in Parijs.

Dit en nog veel meer vind je in het nieuwe maartnummer van Vogue Nederland, dat vanaf 15 februari in de winkel ligt en hier online te bestellen is.