margot-robbies-oscars-afterpartylook-van-mugler-evenaart-zendayas-viral-robotpak-289711
©Getty Images

Margot Robbie is in relatief korte tijd veranderd van Chanel-meisje naar een gedurfde modefanaat. Ze mag daarvoor twee mensen bedanken: Barbie, die haar de bubblegumkleurige overtuiging gaf om bouclé achter zich te laten, en haar stylist Andrew Mukamal, die voor zijn beroemde klant spraakmakende stukken regelde, zoals een glinsterende jurk van Vivienne Westwoods lente/zomer 1998-collectie.

Margot Robbie in vintage Mugler

De Oscars vroegen dus om een stijlvolle finale die past bij een actrice die uiteindelijk niet in de prijzen viel, maar die dit seizoen wel continu verscheen in speelse ‘lady fashions‘, om Ken te citeren. Tot de Academy Awards hadden we alle Solo In The Spotlight Barbies, Totally Hair Barbies en Day To Night Barbies gezien waaraan Mukamal ook maar kon refereren en dus ging de stylist naar Mugler voor een bijzondere vintage afterpartylook voor Margot Robbie.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Nadat Zendaya’s robotpak Muglers herfst/winter 1995-couturecollectie, met zijn latex bodysuits en Botticelli-achtige Venusjurken, weer op de kaart zette tijdens de Dune: Part Two-perstour, koos Mukamal een stuk uit de lente/zomer 1996-collectie van het modehuis als een fris vervolg. Maar natuurlijk kunnen de looks van Thierry Mugler bijna nooit worden geclassificeerd als ready-to-wear. Alleen al in deze show liepen de modellen rond in ensembles met giraffeprint en gezichtsverhullende hoeden, sculpturale suiting die een lesje modearchitectuur boden, en rode loper-jurken met ruches en capuchons die passen bij Disney-prinsessen.

Nooit stereotype Barbie

De vintage look van Margot Robbie – een gouden korset bezaaid met iriserende kralen – was een eerbetoon aan Monsieur Mugler in pure showman-modus. Met een bruin satijnen gewaad over Robbies armen om een klein beetje huid te verbergen en met een paar gladiatorachtige hakken aan haar voeten, was er veel te zien. Maar met de strakke wespentaille en de vintage knipoog was Robbie precies op tijd om mee te doen aan een van de grootste trends van het awardseizoen. Je kunt zeggen wat je wil over haar toewijding aan method dressing, maar Robbie heeft bewezen dat ze nooit de stereotype Barbie zal zijn.

Margot Robbie in vintage Mugler bij de Oscars 2024-afterparty
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.