ben-je-al-barbiecore-moe-margot-robbie-in-ieder-geval-nog-niet-286722
©Getty Images

Margot Robbie was zondagavond bij de BAFTA’s 2024 in Londen genomineerd in de categorie hoofdrolspeelster voor haar rol in Greta Gerwigs Barbie. Het is dus geen wonder dat ze samen met stylist Andrew Mukamal opnieuw naar de iconische pop wilde verwijzen bij het kiezen van haar kleding voor de rode loper. De ster omarmde wederom method dressing door zich in barbieroze te hullen. Deze keer koos ze voor een op maat gemaakte look van Armani Privé (die ook haar roze paillettenjurk creëerde tijdens de Golden Globes van dit jaar).

Margot Robbie bij de BAFTA’s 2024

Margot Robbie ging voor de BAFTA’s 2024 de Old Hollywood-kant op, maar toch voelde de look modern aan. De strapless roze met zwarte jurk van de actrice had een ingebouwde bh versierd met pailletten en werd gecombineerd met een paar zwarte avondhandschoenen. Het retro-glamoureuze silhouet en de bijpassende handschoenen deden denken aan de strapless Schiaparelli-jurk die Robbie vorig jaar droeg naar de LA-première van de film, die diende als knipoog naar de ‘Solo in the Spotlight Barbie’ uit 1960, hoewel er dit keer natuurlijk veel meer roze in zat. Qua juwelen ging de ster voor minimaal en koos ze oogverblindende diamanten oorbellen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Het ensemble was deze keer geen verwijzing naar een specifieke Barbie, en dat terwijl de meeste rode loper-verschijningen van Robbie tijdens het promoten van de film knipoogden naar een van Mattels vintage ontwerpen. Toch past de look helemaal in het Barbie-straatje.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.