margot-robbie-draagt-custom-schiaparelli-naar-de-wereldpremiere-van-barbie-261114
©Getty Images

Als er één film is die voldoet aan de term ‘langverwacht’, dan is het Greta Gerwigs Barbie wel. Op de Vogue-redactie kijken we er al maanden naar uit, sinds de eerste beelden verschenen van hoofdrolspelers Margot Robbie en Ryan Gosling op de set, gehuld in felroze en neonkleurige Barbie-looks. Nu de release van de film steeds dichterbij komt – markeer 19 juli in je agenda – vindt de ene na de andere première plaats, met op zondag de wereldpremière in Los Angeles. Op de roze loper zagen we de zoveelste verbluffende look van Robbie – deze keer koos de ster voor custom Schiaparelli.

Margot Robbie in Schiaparelli

Na talloze roze, op Barbie geïnspireerde looks te hebben gedragen tijdens haar perstour, besloot Robbie voor de wereldpremière van Barbie een andere richting op te gaan. Zo ruilde de actrice haar flashy pink outfits in voor een zwarte fonkelende avondjurk. De strapless, met pailletten bezaaide creatie met een tutu van tule – een ontwerp van Schiaparelli’s Daniel Roseberry – is geïnspireerd op de iconische ‘Solo in the Spotlight‘-barbiepop uit de jaren 60.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Finishing touches kwamen in de vorm van een rode roos op de rok, lange avondhandschoenen en een lichtroze tule zakdoek. Robbie maakte haar glamoureuze verschijning af met een diamanten choker, diamanten oorbellen en een paar zwarte muiltjes. Wat haar beautylook betrof, koos de ster voor een rode lip en een Barbie-achtige paardenstaart met een golvende pony.

Barbie-perstour

De Schiaparelli-look is de kers op de taart van de ultrazoete perstouroutfits die Margot Robbie de afgelopen weken gedragen heeft. Denk aan een vintage Chanel-blazer oorspronkelijk gedragen door Claudia Schiffer op de catwalk. Of de twee Versace-looks die refereren aan echte Barbies uit de jaren 80. Ook wist Robbie haar Barbie-esthetiek te combineren met haar liefde voor Bottega Veneta in een denim-leren broek van het modehuis.

Na het zien van de perstour vol waanzinnige modemomenten (zie ook Dua Lipa’s volledig doorschijnende Bottega Veneta-slipdress met fonkelende string) hebben we nóg meer zin gekregen in de film. Is het al 19 juli?

Margot Robbie draagt Schiaparelli naar wereldpremière van Barbie
©Getty Images