margot-robbie-is-gekleed-voor-een-barbie-begrafenis-tijdens-de-oscars-2024-289529
©Getty Images

Na een maandenlange perstour die duizenden artikelen en zelfs een heel boek heeft opgeleverd, heeft Margot Robbie het einde van haar Barbie-tijdperk bereikt. Met haar outfit tijdens de Oscars van 2024 besloot de actrice om de pop een echte begrafenis te geven – maar dan wel in Barbie-stijl.

Margot Robbie draagt Versace tijdens Oscars 2024

Robbie droeg een strapless jurk met draperingen op de heup van glinsterend zwart chainmail, vers van de Versace-runway. Ze slaagde erin om haar outfit af te stemmen op die van Barbie-collega en Best Supporting Actress-genomineerde America Ferrera, die een roze chainmail jurk van het Italiaanse merk droeg.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

We waren al benieuwd of Robbie een specifieke Barbie zou channelen, zoals ze de afgelopen maanden verschillende keren heeft gedaan. In de loop van de filmpromo heeft de actrice fans verwend met een overvloed aan method dressing, van een Chanel rokkostuum tot een mini-jurk en een pyjama – allemaal roze natuurlijk. Ze heeft zelfs specifieke Barbies uitgekozen, waaronder Enchanted Evening-Barbie, Day to Night-Barbie, Black Magic-Barbie, Earring Magic-Barbie en Solo in the Spotlight-Barbie. Door de staking van SAG-AFTRA werd Robbie gedwongen om verschillende looks aan de kant te schuiven, waaronder de Evening Splendor-Barbie van Miu Miu uit 1959, Givenchy’s Gay Parisienne uit 1959 en de Caroline Herrera-versie van Movie Mixer uit 2007.

Bijna een jaar later lijkt het toepasselijk dat Robbie ervoor koos om niet nóg een roze jurk te dragen, maar haar personage een chique zwarte afscheidslook te geven. Wij denken dat Barbie deze begrafenis sowieso goedkeurt.

versace margot robbie look oscars 2024
©Daniele Oberrauch / Gorunway.com

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.