ready-set-go-vogues-januari-februarinummer-is-hier-met-kelly-piquet-op-de-cover-235357
©Arran & Jules, Vogue Nederland, januari/februari 2023

Nu 2022 op een einde loopt, wordt het tijd om onze blik te richten op een gloednieuw jaar. De beste manier om gas te geven in 2023? Dat is met Vogue’s fonkelnieuwe januari/februarinummer met model Kelly Piquet op de cover – of op pole position, om in racetermen te blijven. Lees hier alles wat je kunt verwachten van Vogue in januari/februari 2023.

Vogue januari/februari 2023 met Kelly Piquet

Ze mag dan beroemd zijn geworden als de vriendin van Max Verstappen, maar ze is veel meer dan dat. Model Kelly Piquet is gewend aan een leven vol glamour en privilege, maar ook aan levensgevaarlijke crashes. Voor het eerst ooit is Kelly vastgelegd op het landgoed van haar familie in Brasilia, haar “safety blanket” waar ze tot rust komt en zich weer kan opladen. We spraken met Kelly over haar leven in een door mannen gedomineerde wereld. “Deze wereld is zo vertrouwd voor mij, ik weet wat die jongens meemaken.”

Kelly Piquet in Vogue januari/februari 2023
©Arran & Jules, Vogue Nederland, januari/februari 2023

Hoewel Kelly racen ademt, gunt ze zichzelf de ruimte om te bouwen aan haar eigen carrière. “Uiteindelijk is dit het werk van Max. Zou je normaal je vriendin of partner mee naar kantoor nemen?”, stelt ze terecht. Waar ze op hoopt? “Ik wil elke dag wakker worden met het gevoel: vandaag ga ik iets bereiken – anders verlies je je kracht, je energie, je licht. Ik ben een gelukkig en dankbaar mens.”

De comeback van Naaz

Naaz Mohammed verdween twee jaar geleden plots van het toneel. Exclusief aan Vogue vertelt de artieste voor het eerst én voor het laatst waarom ze zich volledig uit de muziekwereld terugtrok. “Iemand zag dat een carrière als zangeres ook mijn vlucht uit de strenge omgeving waarin ik was opgegroeid zou betekenen, en maakte daar misbruik van.”

Naaz in Vogue januari/februari 2023
©Paul Bellaart, Vogue Nederland, januari/februari 2023

“Ik was op het podium aan het schitteren, maar backstage stortte ik in elkaar van ellende”, vertelt Naaz. Van haar zestiende tot haar eenentwintigste heeft iemand uit haar directe omgeving haar zowel mentaal als fysiek misbruikt. Het stopte toen Naaz twee jaar geleden besloot de stekker eruit te trekken. Ze zocht hulp, ging naar een psycholoog en zocht gelijkgestemden op in een vrouwenclub. En dat betekende het begin van een nieuwe fase, zowel voor Naaz als haar muziek. Dit jaar bestormt ze de muziekwereld opnieuw met haar nieuwe album Never Have I Ever. “Ik ben zelfverzekerd, heb de controle over mijn leven teruggepakt. Ik uit me nu precies zoals ik wil.”

Start van het nieuwe jaar

Verder in dit nummer: alles voor een krachtige en positieve start van het nieuwe jaar. Denk aan beautyfenomenen, uiteenlopende reistips voor 2023 en levendige modeseries, waarin we uitpakken met knallende kleuren en duizelingwekkende dessins. Ook mocht Vogue als eerste in Nederland exclusief de samenwerking van Louis Vuitton met Yayoi Kusama vastleggen: een collectie vol met de kenmerkende stippen van de iconische Japanse kunstenaar.

Dit alles en nog veel meer vind je in Vogue’s nieuwe januari/februarinummer, dat vanaf 22 december in de winkels ligt en hier online te bestellen is.

Louis Vuitton-shoot
©Koto Bolofo, Vogue Nederland, januari/februari 2023