zendaya-neemt-een-voorbeeld-aan-carrie-bradshaw-in-een-vintage-vivienne-westwood-look-293763
©Getty Images

Zendaya’s vermogen om look na look te serveren lijkt niet op te houden. Ook deze week was het raak, met de vintage set van Vivienne Westwood die ze droeg voor een photocall in Londen, om haar nieuwe tennisfilm Challengers te promoten.

Zendaya in Vivienne Westwood-look

Zendaya’s gestreepte vest en bijpassende minirok, met een gevederde buste aan de achterkant, zijn van Iconic Archive. Specifieker, uit de Café Society-collectie van de ontwerper voor lente/zomer 1994. In lijn met de sportieve uitstraling van de rest van de Challengers-persreisgarderobe van de actrice, kun je je gemakkelijk voorstellen dat ze – met haar hoge paardenstaart en nieuwe pony – de tennisbaan op gaat in deze (ietwat onpraktische) look.

Carrie Bradshaw

Als de vintage look je bekend voorkomt, dat kan kloppen. Sarah Jessica Parkers Carrie Bradshaw droeg de beroemde Westwood-minirok al eerder in satijngroen. Dit was in het vierde seizoen van Sex and the City. Zendaya lijkt een Carrie-fan te zijn en het is niet de eerste keer dat ze een voorbeeld neemt aan Carrie’s stijl. Toen ze afgelopen zomer in Rome was, droeg ze een zwarte bandeau en een laaghangende beige broek. Deze look was bijna identiek aan een van de jaren ’90-looks van de SATC-ster.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Natuurlijk weten Zendaya en haar image architect Law Roach wat ze doen. Dit is tenslotte het duo dat Muglers robotpak naar de rode loper bracht voor de première van Dune: Part Two. Gelukkig voor ons is de Challengers-perstour nog lang niet voorbij. Er komen dus nog veel meer geweldige looks aan. Roach vertelde aan Vogue dat “als we proberen de ene look indrukwekkender te maken dan de vorige, we onszelf op een ramp zouden moeten voorbereiden”. Toch laat Zendaya het nooit afweten.

Sarah Jessica Parker carrie Bradshaw sex and the city
©Sex and The City

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.