zendaya-transformeert-tot-tennisprof-in-de-eerste-trailer-van-luca-guadagninos-challengers-259064
©Metro Goldwyn Mayer Pictures

Voor zijn eerste project sinds Bones and All uit 2022 heeft Luca Guadagnino zijn focus verlegd van overspannen tienerkannibalen naar de al even moordende wereld van professioneel tennis. De Italiaanse regisseur beschrijft zijn nieuwe film Challengers als een “sexy komedie”. In de hoofdrol speelt Zendaya als Tashi, een voormalige tennisspeelster die nu haar man Art coacht, gespeeld door West Side Story-ster Mike Faist.

Guadagnino’s nieuwe film ‘Challengers’

Na een blessure die het einde van haar eigen carrière betekende, heeft Tashi Art in de loop van hun huwelijk gevormd tot een Grand Slam-kampioen. Maar wanneer hij plotseling wedstrijd na wedstrijd begint te verliezen, wordt ze vernederd en gedwongen om hem voor te dragen voor een Challenger-evenement. Tegen Art op het tweede niveau? Patrick, Tashi’s ex en Arts jeugdvriend, gespeeld door Josh O’Connor van The Crown. De seksuele spanning tussen de drie is om te snijden tussen de sets en slokken Gatorade door.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Gezien haar Emmy-winst voor Euphoria is er een goede kans dat de rol Zendaya haar eerste Oscarnominatie oplevert na de release in september (Guadagnino’s Call Me By Your Name lanceerde de carrière van Timothée Chalamet van de ene op de andere dag). De 26-jarige trainde naar verluidt drie volle maanden voor de opnames, die vorig jaar in en rond Boston plaatsvonden. “Ze is geweldig”, zei Guadagnino tijdens het Academy Museum Gala. “Ik bedoel, wow. We hebben de film bewerkt en we hebben eigenlijk bijna niets van haar (stunt – of hier eigenlijk toepasselijker: sport) double gebruikt. Ze is zo goed.”

Zendaya in Challengers
©Niko Tavernise/Metro Goldwyn Mayer Pictures

Kostuums van Jonathan Anderson

Net zo intrigerend als de toewijding van de Louis Vuitton-ambassadrice is het feit dat Jonathan Anderson de kostuums voor het project heeft ontworpen. Voor de creatief directeur van Loewe is dit de eerste keer dat hij zo’n rol op zich neemt, ondanks zijn bekende liefde voor film (Hij refereert in zijn collecties aan alles van Studio Ghibli tot Carrie). Laten we hopen dat hij een manier heeft gevonden om een of twee anthuriums (de planten die de inspiratie vormden voor zijn Loewe lente/zomer 2023-collectie) te verwerken tussen de vereiste athleisure.

Voor Anderson is dit relatief nieuw terrein, maar voor Guadagnino is het werken met grote ontwerpers gesneden koek. Raf Simons zorgde voor de kostuums van Tilda Swinton in I Am Love uit 2010 (toen hij aan het hoofd stond van Jil Sander) en A Bigger Splash uit 2016 (tijdens zijn periode bij Dior), terwijl in Guadagnino’s korte film The Staggering Girl (2019) Julianne Moore en Mia Goth een feest van Valentino-couture dragen. En in 2022? Guadagnino heeft zelfs een film gemaakt geïnspireerd op de Peekaboo-tas van Fendi, waarmee hij al in 2005 samenwerkte.

Bekijk hieronder de eerste trailer van Guadagnino’s nieuwe film Challengers.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.