zendaya-draagt-een-piepkleine-bh-voor-haar-27e-verjaardag-266763
©Getty Images

We weten inmiddels allemaal dat Zendaya kan verschijnen in opvallende looks. Dus toen fans vroegen haar verjaardagsoutfit te laten zien nadat ze vrijdag 27 werd, presenteerde ze prompt een reeks foto’s van zichzelf. De actrice is te zien in een piepkleine zilveren bh en een blouse met open voorkant en print, gecombineerd met een bijpassende A-lijn rok.

Zendaya in piepkleine bh

De gedurfde look van de actrice komt uit Collina Strada’s herfst/winter 2020-collectie getiteld Garden Ho. Voor deze collectie liepen modellen met tuinschoffels over de catwalk. Dit als een ode aan het buitenleven. De in New York gevestigde ontwerpster staat bekend om haar milieubewuste aanpak. Zo gebruikt ze deadstockmaterialen en nieuwe textielinnovaties als rozenzijde in haar ontwerpen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Het is logisch dat Zendaya een look uit eerdere collecties van Collina Strada draagt. De stijlmuze onthulde eerder namelijk dat zij en haar voormalig stylist Law Roach hun eigen modearchief aan het opbouwen zijn – met opkomende ontwerpers. Nensi Dojaka, Peter Do en Maximilian Davis’s Ferragamo maken allemaal deel uit van haar collectie.

Kleding hergebruiken

“Ik wil mijn kleding hergebruiken”, vertelde ze eerder aan de Britse Vogue in haar coverinterview van oktober 2021. “Als ik veertig ben wil ik die jurk weer kunnen dragen en zeggen: ‘Dit oude ding?’ Ik wil echt goede vintage stukken waar ik mijn geld in wil investeren.”

Natuurlijk is de bh met zilveren ketting van Collina Strada niet de enige high-fashion bh in het archief van Zendaya. De Euphoria-ster droeg eerder een remake van een witte uitgesneden bralette met een rok uit Prada’s lente-/zomercollectie 1993. Omdat Zendaya ook designerborstplaten van Tom Ford en Loewe bezit, kunnen we met zekerheid zeggen dat ze een behoorlijke collectie aan het opbouwen is.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zendaya (@zendaya)