gaat-zendayas-stylist-law-roach-met-pensioen-246433
©Gregory Pace/Shutterstock

Plotseling verschijnt er met dikke letters het woord ‘retired’ op Instagram. Law Roach, de 44-jarige celebrity-stylist achter de looks van onder meer Zendaya geeft via de sociale media-app aan met pensioen te gaan. Wat is er aan de hand? 

Law Roach met pensioen 

“Mijn beker is leeg… Bedankt aan iedereen die mij en mijn carrière door de jaren heen heeft gesteund. Elke persoon die me hun imago toevertrouwde, ik ben jullie allemaal zo dankbaar”, schrijft Law Roach op Instagram. Ook geeft Roach een gedeeltelijke reden van zijn uittreding. Zo vervolgt hij zijn bericht: “Als deze business alleen om kleding ging, zou ik het de rest van mijn leven doen, maar dat is het helaas niet! De politiek, de leugens en valse verhalen hebben me eindelijk te pakken! Jullie winnen.. ik lig eruit.”

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Wat Law bedoelt met “politiek” en “leugens” laat de stylist niet weten. Op sociale media wordt daarom druk gespeculeerd over de reden van Laws plotselinge pensioen. Zo wordt een video van de Louis Vuitton-show veelvuldig aangehaald. Hierin is te zien dat Zendaya samen met de stylist naar de plekken loopt voor de show. Zendaya neemt plaats op de front row, waardoor er geen plek is voor Law Roach. De actrice wijst vervolgens naar de plek achter haar, waarna Roach volgens velen not amused lijkt.

Of de reden van Roach zijn pensioen met zijn bezoek aan de show in Parijs te maken heeft, is niet bevestigd. Wel kan de stylist op heel wat steun rekenen uit de modewereld. Zo schrijft Britse Vogue-hoofdredacteur Edward Enninful onder zijn bericht: “You will always have a home at British Vogue.” Maar bovenal zijn de reacties geschokt. Naomi Campbell schrijft: “Law I won’t let you !!!! We don’t quit … strived too hard.” En Lisa Rinna reageert: “Law we need you!!!! We love you!!!!”

‘Image architect’

Law Roach begon zijn modeloopbaan met het runnen van een vintage boetiek in Chicago. Toen Kanye West bij de winkel langskwam, verkreeg het veel bekendheid. Niet gauw daarna kwam Roach in contact met de toen 14-jarige Zendaya. De stylist wist de Disney-ster een rode loper-garderobe aan te meten die veelal wordt geprezen.

In de jaren die volgden werkte Roach ook met beroemdheden als Mary J. Blige, Priyanka Chopra, Anya Taylor Joy, Ariana Grande, Kerry Washington en Hunter Schafer (een paar dagen geleden stak hij laatstgenoemde nog in de de naaktste Vanity Fair Oscars-afterpartylook). Bovendien zat Law Roach, die zichzelf liever ‘image architect’ noemt, achter de stijltransformatie van Céline Dion in 2016. Daarnaast trad hij op als jurylid in America’s Next Top Model en voguing reality-competitie Legendary van HBO Max. Vorig jaar won Roach de eerste Stylist Award tijdens de CFDA Fashion Awards 2022.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Law Roach (@luxurylaw)