catherine-holstein-lenny-kravitz-en-kim-kardashian-winnen-cfda-awards-2022-230182
©Anthony Behar/Sipa USA

Catherine Holstein is benoemd tot Womenswear Designer of the Year tijdens de CFDA Fashion Awards 2022. Maar de creatief directeur van Khaite is niet de enige die met een beeldje naar huis ging. We zetten alle winnaars van de prestigieuze modeprijzen op een rij.

Catherine Holstein is ontwerper van het jaar

Vannacht kon menig modeliefhebber zijn of haar hart ophalen tijdens de belangrijkste modeprijsuitreiking van het jaar: de CFDA Awards. Dit jaar was het een bijzondere editie: de organisatie Council of Fashion Designers of America bestaat zestig jaar. Selling Sunset-ster Christine Quinn hostte de rode loper en de avond werd aan elkaar gepraat door Natasha Lyonne. Iconen werden geëerd en awards werden uitgedeeld. Kortom, het was één groot feest.

En dan vooral voor Catherine Holstein. Zij won de award voor Womenswear Designer of the Year. Holstein startte haar merk Khaite in 2016, nadat ze eerder werkte voor Gap en Vera Wang. In 2019 nam Khaite een grote vlucht, nadat foto’s van Katie Holmes die een taxi probeerde aan te houden volledig viral gingen. De actrice droeg op de beelden een gebreide bh met bijpassend vest van het merk, waarvoor vervolgens een flinke wachtlijst ontstond; iedereen wilde de items bemachtigen. Tegenwoordig kan Khaite beroemdheden als Hailey Bieber, Kaia Gerber, Meghan Markle en Rosé tot haar fans rekenen. Evenals Kendall Jenner, die vannacht een witte paillettenjurk van het New Yorkse label droeg.

Winnaars CFDA Awards 2022

Emily Adams Bode Aujla won ook een award voor ontwerper van het jaar – die van menswear. Daarnaast werd Lenny Kravitz bekroond tot mode-icoon van het jaar. Wijlen Virgil Abloh werd geëerd met The Board of Trustees Award – deze maand is het een jaar geleden dat de ontwerper en creatief directeur van Louis Vuitton overleed.

Tijdens de zestigste verjaardag van het CFDA werd ook een nieuwe award in het leven geroepen: de Innovation Award, die in samenwerking met Amazon Fashion werd uitgereikt. Kim Kardashian mocht het beeldje in ontvangst nemen voor haar merk Skims, samen met CEO Jens Grede en Chief Product Officer Emma Grede. Benieuwd naar alle winnaars? We zetten ze hieronder op een rij.

American Womenswear Designer of the Year

Catherine Holstein voor Khaite

CFDA’s 2022 Fashion Icon Award

Lenny Kravitz

The Board of Trustees Award

Virgil Abloh

Environmental Sustainability Award

The United Nations

Founder’s Award in Honor of Eleanor Lambert

Andrew Bolton, Wendy Yu curator, the Metropolitan Museum of Art

American Menswear Designer of the Year

Emily Adams Bode Aujla voor Bode

Special Anniversary Award

Jeffrey Banks

Stylist Award

Law Roach

American Emerging Designer of the Year

Elena Velez

Geoffrey Beene Lifetime Achievement Award

Laurie Lynn Stark en Richard Stark voor Chrome Hearts

Innovation Award

Kim Kardashian (Co-Founder), CEO Jens Grede en Founding Partner en Chief Product Officer Emma Grede voor Skims

Positive Social Influence Award

Prabal Gurung, Laura Kim, Phillip Lim, Tina Leung en Ezra William voor The House of Slay

American Accessory Designer of the Year:

Raul Lopez voor Luar

The Media Award in Honor of Eugenia Sheppard:

Patti Wilson