bella-hadid-paloma-elsesser-en-adut-akech-genomineerd-voor-model-of-the-year-228687
©ANGELA WEISS / AFP

De British Fashion Council heeft de genomineerden bekendgemaakt voor The Fashion Awards. Op maandag 5 december zullen deze modeprijzen uitgereikt worden in de Royal Albert Hall in Londen.

British Fashion Council 

Ieder jaar reikt de British Fashion Council awards uit. De categorie Designer of the Year erkent een ontwerper wiens innovatieve collecties een opmerkelijke impact hebben op de industrie. Daarnaast vallen awards te winnen in de categorieën Independent British Brand en BFC Foundation Award. Die laatste prijs erkent een opkomende ontwerper die dit jaar steun kreeg van de BFC.

De genomineerden van dit jaar in de categorie voor Designer of the Year zijn wederom grote namen. Jonathan Anderson maakt kans op meerdere awards: hij is voor zowel Loewe als zijn eigen merk genomineerd. Matthieu Blazy van Bottega Veneta, die nog maar twee collecties op zijn naam heeft staan, is ook genomineerd in deze categorie. Grace Wales Bonner maakt, net als Anderson, kans op twee awards: de Independent British Brand en de BFC Foundation Award.

Model of the Year

Naast een prijs voor ontwerpers is er ook een prijs weggelegd voor Model of the Year. Onder anderen Adut Akech en Bella Hadid zijn de kanshebbers in deze categorie. De prijs zal gaan naar het model dat de grootste invloed heeft vanaf de catwalk.

In een persbericht zegt Caroline Rush, bestuursvoorzitter van BFC: “Ik wil alle genomineerden van The Fashion Awards 2022 feliciteren. Elk van hen draagt opmerkelijk bij aan het creëren van een industrie die zelfexpressie en individualiteit bevordert, vreugde en optimisme bestendigt en pioniert in innovatie en positieve verandering. Ik kijk ernaar uit om het ongelooflijke werk van onze genomineerden, Leaders of Change, awardwinnaars en de bredere industrie op 5 december te vieren.”

The Fashion Awards nominaties

We zetten alle nominaties van de The Fashion Awards per categorie nog even op een rij.

Designer of the Year

Demna, Balenciaga

Jonathan Anderson, J.W. Anderson & Loewe

Matthieu Blazy, Bottega Veneta

Miuccia Prada, Prada

Pierpaolo Piccioli, Valentino

Independent British Brand

Bianca Saunders

Erdem

J.W. Anderson

Molly Goddard

Wales Bonner

BFC Foundation Award

Ahluwalia

Chopova Lowena

Nensi Dojaka

S.S.DALEY

Wales Bonner

Model of the Year

Adut Akech

Bella Hadid

Lila Moss

Paloma Elsesser

Quannah Chasinghorse