de-ultieme-gids-voor-een-goth-girl-summer-de-tegenhanger-van-barbiecore-217053
©Philosophy di Lorenzo Serafini

Dankzij merken als Balenciaga, Interior en Salvatore Dragone zijn we in een interessante goth girl summer beland. De subcultuur van gothics, ontstaan in de jaren tachtig, kent veel creativiteit op modegebied. Celebrities zoals Bella Hadid en Lizzo zijn fan van de opvallende modetrend – maar het is meer dan dat. We zetten een aantal tips die je flink op weg helpen bij het creëren van je eigen goth girl summer stijl op een rij.

Een gids naar ‘goth girl summer’

Mix verschillende stoffen

Hoewel mode geen regels kent, is het van belang creatief te zijn en verschillende stoffen met elkaar te mixen. We zien in de recente collectie van zowel Balenciaga als Salvatore Dragone dat verschillende stoffen een stijlvol geheel maken. Denk leer, suede, latex, satijn… mix diverse stoffen en maak daar een combinatie van. Dit zorgt ervoor dat je diepte creëert in je look en er – zonder al te veel kleur – toch modieus uitziet.

©Balenciaga, Interior, Salvatore Dragone via ANP

 

Draag donkere kleuren (en niet alleen zwart)

Een goth girl zomerstijl bestaat grotendeels uit donkere kleuren. Denk aan bloedrood en paars. Heb je toch iets in een lichte kleur – zoals een jurk of pumps – zorg er dan voor dat het mode-item op z’n minst van een andere stof is dan wat je al aan hebt. Dit maakt dat je look uniek is.

Voeg accessoires toe

Spice up je outfit met sieraden. Er zijn tal van accessoires die bij een goth girl summer passen. Zo heb je bijvoorbeeld een korset voor een romantisch gevoel, een cape voor een vampire look en een zonnebril voor een wat stoerdere look. Zoek naar stukken die uniek zijn om je gothic stijl te accentueren. Zilveren sieraden zoals opvallende oorbellen, dikke ringen, broches en kettingen zijn ook altijd goed.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

©Max Mara, Khaite, Anna Sui

Dunne wenkbrauwen

Qua make-up laten veel make-up artiesten die de goth-look willen bereiken zich inspireren door figuren zoals Cleopatra, Siouxsie Sioux en Morticia Addams. Ook het aanbrengen van deathbrows, populair gemaakt door Daniel Ash, kun je uitproberen: heel dun getekend met een zwarte wenkbrauwpotlood en dan naar boven toe uitwaaierend. Wees niet bang om te experimenteren met eyeliner en oogschaduw tijdens het tekenen van wenkbrauwen. Net zoals mode kent make-up geen regels.

Attitude

De allerbelangrijkste tip: wees zelfverzekerd. Een goth girl summer draait om attitude. Kijk maar eens naar de recente modeshows van merken die geïnspireerd zijn geraakt door de goth subcultuur en voel je vooral vrij om de gothcultuur te verkennen.