keira-knightleys-stylist-over-de-modieuze-comeback-van-de-actrice-247661
©Getty Images

Voordat Leith Clark Keira Knightleys stylist werd, waren ze al vriendinnen. “Toen onze relatie zich verder ontwikkelde, voelde het heel natuurlijk haar er zo authentiek mogelijk uit te laten zien, omdat ik haar ook privé kende,” vertelt Clark, die al meer dan vijftien jaar met de actrice samenwerkt. “Sindsdien is het één groot avontuur.”

Comeback Keira Knightley

Knightley was ooit een vaste verschijning op rode lopers over de hele wereld, tegenwoordig verschijnt ze nog maar zelden voor de camera. Onlangs maakte ze een korte (en welkome) terugkeer in de schijnwerpers tijdens de promotie van haar nieuwe film Boston Strangler in New York. “Dat voelde really nice“, aldus Clark. “Een goed spel dress-up ‘spelen’ met iemand van wie je houdt is geweldig om te doen.”

voorbeeld van stijl Kiera Knightley
©Getty Images

 

 

Jarenlange vriendschap   

Ondanks haar voorkeur voor een leven buiten de schijnwerpers is Knightley volgens Clark vanaf het begin “vrij open”. Gewoonlijk bespreekt ze thema’s voordat ze haar klanten kleedt, maar met Knightley is het anders. “We werken niet echt op die manier. Ik ken haar zoals ik mezelf op een bepaalde manier ken en ik kan nogal gefocust zijn.” Het vertrouwen dat ze tijdens hun jarenlange vriendschap hebben opgebouwd, is de sleutel tot het succes van hun samenwerking. “Soms trekt ze een gezicht en heeft ze zoiets van really?”, zegt Clark lachend. “Maar als ze het aantrekt en ziet hoe het staat, werkt het.”

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Clark’s unieke kennis van wat Knightley bezighoudt beïnvloedde haar zoektocht naar perfecte looks vanaf het begin. “Het leukste voor mij is dat het nog steeds zo natuurlijk aanvoelt als voorheen”, zegt ze over het op haar gevoel afgaan bij het zoeken naar looks voor Knightley’s nieuwe avontuur. “Een deel van onze werkrelatie is gebaseerd op de dingen die niet gezegd worden.”

Voorbeeld van de stijl van Keira Knightley
©Getty Images

Britse trots

Clark zocht de Dirndl-jurk in tafzijde van Vivienne Westwood al uit – haar “favoriet vanaf het begin” – voordat de legendarische ontwerper in december overleed. “Het was een magische combinatie en bijzonder voor Keira om als Britse vrouw in New York een Britse vrouw te vieren die zoveel eer verdient”, zegt Clark. “Dat was heel speciaal.”

Een natuurlijk gevoel was belangrijk, opgeroepen door de combinatie van Chanel-kant met maatkleding, of een veren Valentino-rok in combinatie met een soepele trui van kasjmier. Als groot fan van Simone Rocha’s ontwerpen, trok Clark een look uit de herfstcollectie-2023 voor Knightley’s optreden in The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, waardoor ze de eerste was die de look vers van de catwalk droeg.

“We hadden plezier en dan wilden we laten zien”, vervolgt Clark. “Een van de leukste dingen van dit werk is als er een reeks stijlmomenten zijn. Een op zichzelf staand moment is natuurlijk prachtig, maar het is écht leuk als er een aantal gebeurtenissen dicht bij elkaar staan en je een verhaal kan creëren. Heerlijk om te doen.”

Voorbeeld van stijl Keira Knightley
©Getty Images

Dit artikel is oospronkelijk gepubliceerd door Vogue US.