florence-pugh-geeft-sexy-draai-aan-de-klassieke-blouse-met-stropdas-247183
©Getty Images

Florence Pugh houdt wel van experimentele looks op de rode loper – of het nu gaat om de rode peplumjurk en bijpassende gesluierde cowboyhoed uit de debuutcouturecollectie van Robert Wun die ze droeg bij de Critics’ Circle Awards, of de fladderende mandarijnkleurige Nina Ricci-jurk uit Harris Reeds eerste collectie voor het huis die ze voor de BAFTA’s koos. De 27-jarige actrice strikes again, en wel in een ogenschijnlijk klassieke look met stropdas die typisch Florence Pugh is.

Florence Pugh in rode loper-look met stropdas

Pugh wendt zich vaak tot ontwerper Pierpaolo Piccioli voor head-turning Valentino-creaties en kiest vaak zijn meest speelse looks. Een goed voorbeeld: het preppy ensemble dat ze droeg voor de screening van A Good Person in New York op 20 maart, bestaande uit een zwart-witte zijden jurk met gewaagde open rug en een vloerlange rok uit de pre-fall 2023-collectie van het Italiaanse modehuis.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Het rode loper-moment komt kort na de herfst/winter 2023-collecties, waarin stropdassen opdoken bij onder meer Alexander McQueen en David Koma. Pughs custom look bevatte een smalle stropdas die een eigentijdse draai gaf aan het klassieke kantooraccessoire. Mocht de actrice nog meer frisse creaties met dassen willen dragen, dan is er genoeg keuze in Piccioli’s herfst/winter 2023-collectie voor Valentino met de toepasselijke naam ‘Black Tie’.

Perfecte muze

“Ik denk altijd aan waar Valentino over ging. Over het idee van levensstijl, het perfecte leven, succes”, vertelde Piccioli aan Vogue over zijn recente show. “Ik denk dat wat ik nu doe meer overgeschakeld is naar het idee van de levensstijl van de gemeenschap. Onze gemeenschap. Gemeenschappen die gaan over het soort gang of kids die zeggen: ‘Kijk, we kunnen hetzelfde soort kleding dragen, maar daarmee ook onze persoonlijkheid tonen’.” In Florence Pugh heeft hij de perfecte muze gevonden voor zijn nieuwe visie.

Florence Pugh in een look van Valentino
©Getty Images
Florence verruilde haar gebruikelijke frivole creaties voor een jurk met een twist.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.