6-inclusieve-lingeriemerken-die-het-zoeken-naar-de-juiste-bh-net-wat-makkelijker-maken-266729
©Acielle/Style Du Monde
Een comfortabele bh is onmisbaar. We begrijpen dat iedereen uniek is. Zeker als het op borsten aankomt, is geen enkele borst hetzelfde. Deze zes lingeriemerken delen een inclusieve kijk op bh-maten. Ze bieden lingerie voor kleine en/of grote maten of voor bijvoorbeeld mensen die hun borst(en) missen. Daarnaast, of misschien wel daarom, staat comfort bij deze labels centraal.

6 inclusieve lingeriemerken voor de juiste bh

Noppies

Noppies is dé lingerielijn voor ultiem comfort voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. De Nursing bra seamless Hura Sensil Breeze bijvoorbeeld, past zich gemakkelijk aan je veranderende lichaam aan. Dit door de stretch in de stof en de verstelbare sluiting aan de achterkant. Je kunt de bh zowel tijdens je zwangerschap als de periode daarna dragen. Beste van alles? Aan de verstelbare bandjes zitten clips die je met één hand kunt losmaken, zodat je je kleintje gemakkelijk kunt voeden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Noppies (@noppiesofficial)

Thirdlove

Bh’s en onderbroeken for every body is het motto van Thirdlove. Het Britse merk staat bekend om hun comfortabele bh’s. Het maakt shoppen naar jouw juiste exemplaar een leuke ervaring door de hoeveelheid stijlen, maten en pasvormen. Thirdlove heeft bh’s in meer dan 78 verschillende maten, waaronder halve maten. Lucky you, want de kans is groot dat je jouw maat hier wel kunt vinden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ThirdLove (@thirdlove)

Abraso

Abraso, afgeleid van het Spaanse woord abrazo (omhelzing), maakt bh’s voor alle vrouwen. Dus ook voor hen die ongelijke borsten hebben door een (dubbele) mastectomie of een andere reden. Eigenaar Carmel Drabbe weet waar ze het over heeft, ze kreeg op haar vijftiende borstkanker. Het aanbod bh’s voor vrouwen die om wat voor reden dan ook geen standard size hebben vond ze te summier, dus richtte ze het inclusieve merk Abraso op. “De bh’s die we hebben ontwikkeld moeten voor alle vrouwen comfortabel en sexy zijn”, vertelde Carmel in 2022 aan LINDA.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door abraso (@abraso_nl)

AIKYOU

Dé oplossing voor als je kleine borsten hebt en een comfortabele bh zoekt: AIKYOU. Het Duitse duurzame en vegan merk maakt lingerie speciaal voor de minder grote borsten. De collecties van AIKYOU bevatten katoenen bh’s die gemakkelijk om je borst passen zonder opvulling. Want waarom zou je ‘meer’ willen, vragen de makers van AIKYOU zich af in een persbericht. Ze vullen aan: ‘Wij vinden kleine borsten prachtig zoals ze zijn, zonder dat ze vergroot hoeven te worden.’

Soft Revolt

Heb je moeite de perfecte comfortabele bh te vinden omdat je juist een grotere cupmaat hebt? Bij Soft Revolt scoor je de inclusieve bh zonder beugel bij grote cupmaten. Eigenaar Anet vertelt in een interview met Soulstores: “Onze bralette zit net zo comfortabel als een sport-bh en geeft net zo veel steun. Het grote verschil is dat een sport-bh je borsten plat maakt, terwijl in onze bralette borsten juist mooi uitkomen. En dat tot en met cupmaat G.”

The Lingerist

Last but not least: The Lingerist – eigenlijk niet één merk, maar een winkel met verschillende duurzame, (niche)merken. Motto van de winkel? “Womankind – dit betekent dat alles wat we doen in wezen verband houdt met onze missie om de lingeriewensen van vrouwen van alle achtergronden, smaken en maten te dienen.” Shoppen kan online. Of bezoek de kleine, maar fijne fysieke winkel in de Runstraat 31 in Amsterdam.

Op zoek naar lingerie-inspiratie rechtstreeks van de recente catwalks? Ontdek ook de 10 lingerietrends die het straatbeeld in 2023 domineren.