mariah-carey-lanceert-sieradencollectie-en-ja-die-heeft-een-connectie-met-haar-iconische-kersthit-223617
©Koto Bolofo

Op 1 november is het weer zover: de dag na Halloween geeft het officiële startsein van een periode waarin de kersthit van Mariah Carey weer zal worden grijsgedraaid. Maar de zangeres heeft nu, precies 100 dagen voor kerst, alvast iets wat je op je verlanglijstje wilt zetten. Carey brengt een sieradencollectie met Zwitsers horloge- en juwelenhuis Chopard uit.

Ode aan legendarische kersthit

De samenwerking tussen Chopard en Mariah Carey ontstond – hoe kan het ook anders – rond kerstmis. In december 2020 ontving Mariah Carey een boek van Caroline Scheufele, artistiek directeur van het sieradenmerk. Hierin zag zij de glamoureuze Haute Joaillerie creaties van de Red Carpet collectie voor het internationale Filmfestival van Cannes.

Dit inspirerende boek bracht Carey op een idee: ze wilde haar legendarische nummer All I want for Christmas is you graag eren met een eerste eigen sieradencollectie.

Vlinder

En zo geschiedde. Carey en Chopard slaan de handen ineen en brengen een gezamenlijke sieradencollectie uit. De collectie is een herinterpretatie van de iconische Happy Diamonds van Chopard. Voor het Zwitserse horloge- en juwelenhuis is de vlinder een stijlicoon dat vaak terug te zien in de ontwerpen van de sieraden.

Ook voor Mariah heeft het dier een belangrijke betekenis: Butterfly was de titel van het album dat een echt keerpunt bleek te zijn in de carrière en het leven van de zangeres. Het album, dat deze week precies 25 jaar geleden werd uitgebracht, zat vol nieuwe muzikale inspiraties. Ook zag de zangeres dit werk als haar evaluatie richting R&B en HipHop. De vlinder, als het ultieme symbool van metamorfose, werd een symbool van trots voor Mariah Carey.

Mariah Carey en Chopard

De nieuwe collectie, Happy Butterfly X Mariah Carey, bestaat daarom uit verschillende sieraden met een vlinderontwerp. Het bevat vier verschillende sieraden: een hanger, armband, ring en een set oorbellen. De vlinder die in sieraad terugkomt, is vervaardigd van rosé- of witgoud. De asymmetrische vleugels zijn volledig bezet met gecertificeerde diamanten of voorzien van carneool. Alleen het beste voor onze lievelingsdiva.

mariah carey chopard collectie happy butterfly
©Chopard