bella-hadid-over-haar-gezondheidsproblemen-ik-kom-terug-als-ik-er-klaar-voor-ben-264025
©Getty Images

Het afgelopen jaar is het veel fans opgevallen dat Bella Hadid afwezig was bij een aantal van de spraakmakendste evenementen van het jaar, zoals het Met Gala, Paris Fashion Week en het Cannes Filmfestival. Er werd gespeculeerd dat Hadid om gezondheidsproblemen deze events heeft moeten laten schieten. Die geruchten werden ondersteund door een TikTok in april, waarin Hadid vertelt dat een wortelkanaaloperatie haar ziekte van Lyme heeft verergerd.

Bella Hadid over haar gezondheidsproblemen

Zondag bevestigde Hadid dat nieuws met een lange Instagrampost met een update over haar gezondheid. “Leven in deze toestand, die met de tijd en het werk verslechterde terwijl ik mezelf, mijn familie en de mensen die me steunen trots probeerde te maken, eiste z’n tol op een manier die ik niet echt kan uitleggen”, zo luidt het bijschrift, dat een carrousel van beelden begeleidde met verschillende medische dossiers van door de jaren heen, evenals foto’s van het model tijdens periodes van herstel. “Om zo verdrietig en ziek te zijn met de meeste zegeningen/privileges/kansen/liefde om me heen was misschien wel het verwarrendste ooit.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Hadid bevestigt vervolgens dat ze weer helemaal gezond is, dankzij een uitgebreide behandeling die het hele jaar duurde. “Als ik dit allemaal nog een keer zou moeten meemaken, om hier te komen, op dit exacte moment waar ik nu ben, met jullie allemaal, eindelijk gezond, dan zou ik het allemaal nog een keer doen”, zo sluit ze af. “Het heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Het universum werkt op de pijnlijkste en mooiste manieren, maar ik moet zeggen dat als je het moeilijk hebt, het beter zal worden. Ik beloof het.”

Comeback

De update komt nadat haar zus, Gigi Hadid, in juli een post deelde op haar Instagram Stories met een throwbackfoto van het paar backstage bij een modeshow met het bijschrift: “Can’t wait 4 the comebaccckkkkkkkk.” Op dinsdag 2 augustus deelde Gigi opnieuw een post over het onderwerp, om te verduidelijken dat dit niet bedoeld was als bevestiging dat Bella zou terugkeren op de catwalk voor de lente/zomer 2024-shows, die in september in New York beginnen. “Ik wil even terugkomen op deze post van vorige week”, schreef Gigi. “Bella is net klaar met een lange en intense behandeling voor de ziekte van Lyme. Ik wilde niet dat sommigen mijn bericht zouden opvatten als een belofte dat ze terug zal zijn voor de shows van het volgende seizoen. Ik ben zo trots op haar en verheug me op haar comeback wanneer ze zich er klaar voor voelt.”

Ziekte van Lyme

Hadid werd voor het eerst gediagnosticeerd met de ziekte van Lyme in 2012, samen met haar broer Anwar en haar moeder Yolanda. In haar coverinterview voor de Amerikaanse Vogue van april 2022 vertelde ze over haar strijd met de bacteriële infectie en perioden van depressie en angst. “Drie jaar lang, terwijl ik werkte, werd ik elke ochtend hysterisch wakker, in tranen, alleen”, herinnerde ze zich. “Dat liet ik aan niemand zien. Ik ging naar mijn werk, huilde tijdens de lunch, maakte mijn dag af, ging naar een willekeurig hotel voor de nacht, huilde weer, werd ’s ochtends wakker en deed hetzelfde.” Eind juli bevestigde het model ook dat ze tien maanden geen alcohol heeft gedronken.

In haar post van zondag benadrukt Hadid ook dat de moeilijke reis die ze heeft afgelegd om haar gezondheid te verbeteren uiteindelijk een positieve is geweest. “Ik heb geprobeerd de meest positieve foto’s te kiezen die ik kon kiezen, want hoe pijnlijk deze ervaring ook was, het was de verhelderendste ervaring van mijn leven, vol met nieuwe vrienden, nieuwe visies en een nieuw brein”, schrijft ze. “Bedankt voor het geduld van de ongelooflijke bedrijven waar ik voor werk, mijn supporters en de mensen die bleven checken.”

En een mogelijke terugkeer naar de catwalk? “Ik kom terug als ik er klaar voor ben”, voegde ze eraan toe. “Ik mis jullie allemaal zo erg – ik hou zoveel van jullie allemaal.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bella 🦋 (@bellahadid)

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.