cara-delevingne-openhartig-over-haar-verslaving-en-mentale-gezondheid-245727
©Getty Images

“Je kunt niet weglopen voor de dingen in je leven die gebeuren, en dat is alles wat ik ooit heb willen doen: net doen alsof ze niet bestaan”, zegt Cara Delevingne in een openhartig interview met Vogue-redacteur Chioma Nnadi, gefilmd bij Delevingne thuis in Los Angeles voor haar coverstory van het aprilnummer van de Amerikaanse Vogue.

Cara Delevingne over verslaving en mentale gezondheid

Het 30-jarige model is gewend te praten over haar geschiedenis met geestesziekten en verslaving; ze sprak zich uit over de depressie waarmee ze als tiener werd geconfronteerd toen ze in 2015 voor het eerst in Vogue verscheen. Maar nu haar strijd de laatste maanden meer in de openbaarheid is gekomen, is ze het onderwerp van een pijnlijk onderzoek. “Ik werd veel ingehuurd om te praten over en te pleiten voor dingen als mentale gezondheid voor mensen die het moeilijk hebben, maar wow, als ik zelf het moeilijk heb, is dat niet oké”, zegt ze. “Dat is de business, en het is triest om te zien.”

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Tegenwoordig geniet Delevingne van de primeurs die met haar genezingsproces gepaard gaan (ze verkiest die term boven ‘herstel’ en zegt: “Je herstelt niet, en dat is niet erg. Ik verkies ‘genezing’, omdat ik er voortdurend mee bezig ben”). Ze was opgetogen over haar eerste nuchtere feestdagen afgelopen jaar, en ze is er erg op gefocust dat anderen die haar pijn delen, kunnen meemaken en leren van wat zij doormaakt. “Je leven kan veranderen, als je jezelf de kans geeft om echt te zijn wie je bent en in die ongemakkelijkheid te zitten, want mijn god, het is ongemakkelijk!” geeft ze toe. “Maar het wordt beter en het is het waard.”

Bekijk de volledige video waarin Cara Delevingne haar verhaal doet over verslaving en mentale gezondheid hieronder.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.