vogues-talent-to-watch-mohamed-hassan-ik-werd-gescout-op-straat-twee-weken-later-liep-ik-voor-louis-vuitton-238884
©Mohamed Hassan voor Dior Beauty

In Vogue’s Talent to Watch spreken we creatievelingen die de toekomst van mode en cultuur vormgeven. Wat deze groep kenmerkt, is dat ze uiterst creatief en onconventioneel is. Zij bepalen de toekomst. Dit keer: model Mohamed Hassan (21).

Vogue’s Talent to Watch: Mohamed Hassan

Mohamed Hassan verovert de ene catwalk na de andere, straalt in sprankelende campagnes en prijkt in de grootste tijdschriften. Het mag dan ook als geen verrassing heten dat het model sinds deze week in Models.com’s The Hot List staat, een samengesteld overzicht van de meest gevraagde nieuwkomers in het vak. Ondanks al het succes blijft Mohamed bescheiden. “Ik ben gewoon heel dankbaar dat ik dit mag doen.”

Mohamed Hassan
©Louis Vuitton SS23, Dior SS23, Jacquemus SS23

Gescout in Amsterdam

“Ik liep in juni 2021 met vrienden door Amsterdam toen ik werd aangesproken door Sjaak Pul van modellenbureau The Troopers”, vertelt Mohamed aan Vogue.nl. “Hij stopte me en vroeg of ik model wilde worden. Ik dacht: moet je écht mij hebben? Ik had helemaal geen ervaring met modellenwerk. Twee weken later liep ik de show van Louis Vuitton in Parijs.”

“Wat voor mij zo bijzonder is, is dat mijn eerste show de Louis Vuitton-show met Virgil Abloh in Parijs was. Hij was echt een van de weinige mensen die ik kende qua naam uit de mode-industrie voordat ik modellenwerk ging doen. En Parijs vind ik geweldig. Altijd positieve vibes. Ik werk er veel, het heeft prachtige architectuur  – ik zou er makkelijk kunnen wonen.”

Mohamed Hassan Vogue Man
©Mohamed Hassan voor Vogue Man Arabia oktober 2022

Dior in Egypte

“Mijn favoriete show? Weet je, ik ben blij met, en dankbaar voor, alle shows die ik mag doen. Maar als ik móét kiezen dan ga ik voor de Dior-show die ik liep in mijn geboorteland Egypte, tussen de piramides. Dat was echt heel bijzonder. Ik ben alleen geboren in Egypte, maar mijn ouders zijn er echt opgegroeid. Zij zijn overigens mijn allergrootste fans. Ze kijken altijd live mee naar de shows.”

Mohamed zou zijn eigen stijl als sportief omschrijven. “Waar ik echt bekend om sta, is de liefde voor mijn trainingspakken. Het liefste draag ik altijd iets comfortabels, maar het moet er wel classy uitzien. Mijn castings doe ik ook in een trainingspak. Mijn lievelingspak is Nike Tech. Ik vind het gewoon heel lekker zitten en sportief ogen.”

Mohamed Hassan
©Mohamed Hassan voor Jacquemus oktober 2022

Eigen streetwear label

Voordat hij model was, stond Mohamed al met één been in de modewereld. “Als ik nu geen model was, dan zou ik mij meer focussen op mijn eigen streetwear label Couleur De La Rue (@couleurdelarue). Dit merk heb ik bedacht en opgezet voordat ik met modellenwerk begon. Door mijn modellenwerk heb ik dat een tijdje een beetje links laten liggen, tot een vriend laatst vroeg waar mijn hoodies zijn gebleven. Ik wil het in 2023 weer gaan oppakken.”

“Naast de interesse in mijn eigen streetwear label hou ik ervan om mensen te laten lachen, en ik ben ook echt een autoliefhebber”, vertelt Mohamed. Al staat modellenwerk zeker op nummer één. “Alles aan modellenwerk is leuk. Ik ben dankbaar dat ik voor zulke toffe merken en ontwerpers mag werken en veel van de wereld mag zien; ik voel me vereerd dat ik dit mag doen. Wat me nog allemaal te wachten staat, is één grote verrassing. Ik leef met de dag.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mohamed Hassan (@mohamedh_ssan)