patta-en-tommy-hilfiger-vieren-hiphopcultuur-met-gezamenlijke-collectie-232703
©Patta x Tommy Jeans

Na een eerste gezamenlijke collectie als ode aan de eenheid en gemeenschap van de zwarte cultuur, bundelen Patta en Tommy Hilfiger opnieuw hun krachten. Dit keer brengen de merken een ode aan hiphop uit de jaren negentig.

Patta x Tommy 

De collectie is een herinterpretatie van klassieke stijlen, met een karakteristieke hiphopinvloed uit de jaren negentig. In de kledingstukken wordt gebruikgemaakt van Tommy’s herkenbare felle kleurenpalet, versmolten met zachtere tinten geïnspireerd door Patta. Ook geeft het Nederlandse label een tijdloze, relaxte pasvorm aan de preppy basics. De T-shirts en hoodies worden afgemaakt met een Patta-logo die wordt gecombineerd met het Tommy-embleem.

Tegen Highsnobiety zegt Edson Sabojo, co-founder van Patta, over de collectie: “We hebben het ongecompliceerd gehouden. Het zijn items die in de jaren negentig relevant en tijdloos waren en dat ook nu zijn – en natuurlijk hebben we er een baggy fit in verwerkt.”

Hiphop

In de collectie is ook op details gelet: op het varsity-jack prijkt het jaartal 1993. Niet alleen brak Tupac Shakur toen door als artiest, maar met de komst van talloze albums is dit jaar cruciaal in de geschiedenis van hiphop. Toch wordt met de collectie ook vooruit gekeken: de in New York City geboren artiesten Wiki en Mike zijn te zien in de campagnebeelden. Zij worden beschouwd als leidende figuren in de rauwe heropleving van moderne hiphop.

Dat Tommy Hilfiger en Patta samen een ode brengen aan hiphop, is een logische stap voor een nieuwe collectie. Beide labels laten zich inspireren door het genre en werken samen met iconen uit de hiphopindustrie. In de jaren negentig werden hiphopartiesten als Snoop Dogg en LL Cool J al regelmatig gespot in kledingstukken van Tommy. Het Nederlandse label Patta hecht op zijn beurt veel waarde aan sport, muziek, community en creativiteit.

De collectie is vanaf 2 december verkrijgbaar op pattaxtommy.com.