van-giga-nepwimpers-tot-chunky-mary-janes-dit-wil-je-weten-over-pradas-lente-zomer-2023-show-224594

Milan Fashion Week is in volle gang. Vandaag staat de show van Prada op het menu, een moment waar menig modeliefhebber ieder seizoen reikhalzend naar uitkijkt. Creative directors Miuccia Prada en Raf Simons zorgen wederom voor een smetteloze lente/zomer 2023-presentatie, die tot stand kwam in samenwerking met de Deense regisseur Nicolas Winding Refn.

Prada lente/zomer 2023

Op de catwalk zien we iconische Prada-looks, van elevated office-inspired pakken tot sexy satijnen jurken. Ook komen er nieuwe klassiekers voorbij, zoals de doorschijnende rokken en branded basics. Een opvallend item? De overhemdjumpsuit met slanke pijpen (betekent dit de terugkeer van de skinny?). Dit moet je weten over Prada’s lente/zomer 2023-show.

Samenwerking met de Deense regisseur Nicolas Winding Refn

Voor de lente/zomer 2023-presentatie werkten creative directors Miuccia Prada en Raf Simons samen met de Deense regisseur, scenarioschrijver en filmproducent Nicolas Winding Refn. Dat was onder meer terug te zien in het showdecor, waar een tal van televisieschermen aan de muur hingen waarop blauw-roze-paarse beelden te zien waren. De kleuren van de immersieve installatie zijn een verwijzing naar de contrasterende filmstijl van Winding Refn, een gevolg van zijn kleurenblindheid. Ook het onheilspellende karakter van de show hangt samen met de Drive-regisseur, die vooral bekend staat om zijn actiethrillers.

Prada lente/zomer 2023
©Gorunway.com
1/5
Native Share

De wimpers van de modellen nemen enorme proporties aan

Wat meteen opvalt, zijn de ogen van de modellen die over de Prada-catwalk lopen. Zo lijken ze bijna uitgelopen te zijn, op een angstaanjagende Billie Eilish- of Stranger Things-achtige manier. Het blijken echter enorme nepwimpers te zijn, die voor een vervreemdend effect zorgen doordat felle spots er van bovenaf op schijnen. Erg praktisch zijn ze misschien niet, maar het valt niet te ontkennen dat ze direct de aandacht trekken.

Prada lente/zomer 2023
©Gorunway.com
2/5
Native Share

De schoenen van voorjaar 2023? Mary Janes

We zagen ze vorig seizoen al veelvuldig verschijnen in de herfst/winter 2022-collecties, maar ook aankomend voorjaar blijven ze on trend. Als het aan Prada ligt, in ieder geval. Dan hebben we het over Mary Janes, de iconische schoenen met het bandje over de wreef. Waar het schoeisel nu vooral in spicy plateau-uitvoeringen komt, houdt het Italiaanse modehuis het klassieker, maar niet zonder de bekende Prada-twist. Lees: grote spitse neuzen, blokhakken en chunky zolen.

Prada lente/zomer 2023
©Gorunway.com
3/5
Native Share

Na de tanktop wordt dit Prada’s nieuwe cultitem

Niemand kon er omheen afgelopen seizoen: de tanktop. Vooral op de catwalk van Prada’s herfst/winter 2022-show was het basic item een regelrechte hit, gedragen door onder andere topmodel Kaia Gerber en Euphoria-actrice Hunter Schafer. Op de tanktop prijkte het Prada-logo: de iconische driehoek in de vorm van een metalen embleem. Nu zien we het logo op een andere basis: een longsleeve met driekwartsmouwen. Hebben we hier te maken met het nieuwe cultitem dat binnen no-time uitverkocht raakt? In combinatie met de corsages – die we ook veel zagen tijdens Copenhagen Fashion Week – kan de top niet anders dan een succes worden.

Logotops en corsages bij Prada
©Gorunway.com
4/5
Native Share

De return van de skinny?

Verre van een skinny jeans (thank god), dat wel, maar toch spotten we echt een smalle pijp op de catwalk. Die komt in de vorm van een overhemdjumpsuit, een overall bestaande uit een blouse en skinny pantalon. Wellicht hebben we hier te maken met een voorzichtige comeback van de smalle broekspijpen, ook al hopen wij dat die nog even uitgesteld wordt. We focussen ons liever op de minimalistische jurken en doorschijnende stoffen waar Miuccia Prada en Raf Simons ons mee verblijden.

Prada's overhemdjumpsuit
©Gorunway.com
5/5
Native Share