richard-quinn-brengt-eerbetoon-aan-koningin-elizabeth-met-lente-zomer-2023-show-224218

Wie kan de meest ongewone Londense modeweek beter afsluiten dan Richard Quinn, wiens herfst/winter 2018-show de koningin zo memorabel bijwoonde? Quinn – de inaugurele winnaar van de Queen Elizabeth II Award for British Design – draagt zijn collectie op aan zijn meest spraakmakende supporter, die hem “naast zovele anderen raakte met haar gratie en vriendelijkheid”. Dit wil je weten over de lente/zomer 2023-show van Richard Quinn, die een eerbetoon was aan de Queen.

Wat je moet weten over Richard Quinn lente/zomer 2023

Quinn deelt de Londense ’the show must go on’-mentaliteit

Het lot van de Londense shows hing vorige week even aan een zijden draadje, toen de organisatoren na de dood van de koningin hun plannen moesten herzien. Maar Quinn neemt de houding aan die Hare Majesteit waarschijnlijk zou hebben goedgekeurd. “We besloten door te werken tot het duidelijk werd wat het beste was om te doen”, zegt de ontwerper, wiens samenwerking met Tommy Hilfiger eerder deze maand werd onthuld. Hilfiger vertelde eerder aan Vogue dat hij Quinns werk voor het eerst tegenkwam toen de koningin zijn herfst/winter 2018-show bijwoonde. “Ik denk dat iedereen zo voor het eerst met mijn werk in aanraking kwam”, zegt Quinn lachend.

Richard Quinn lente/zomer 2023
©Getty Images
1/5
Native Share

Quinn draagt de show op aan zijn meest prominente supporter

Quinn wilde een eerbetoon aan koningin Elizabeth opnemen in de show. “Het openingsgedeelte doet denken aan de oorspronkelijke show met de koningin die front row zit – met een kleine twist”, zegt Quinn voorafgaand aan de presentatie. Daarna voegt hij er cryptisch aan toe: “Mensen gaan enkele bekende dingen zien.” Hij zinspeelt op een prachtige reeks volledig zwarte looks, getoond terwijl archiefbeelden van de kroning van de koningin worden afgespeeld op een scherm. Op de achtergrond klinkt This Mortal Coils spookachtige cover van Song to the Siren van Tim Buckley.

Richard Quinn lente/zomer 2023
©Getty Images
2/5
Native Share

 

De collectie zit vol signature looks van de Queen

De opening speelt in op de vele gedaanten die de koningin in de loop van haar lange leven heeft aangenomen. We zien natuurlijk kronen, maar ook riemen en hoofddoeken die verwijzen naar haar Balmoral-garderobe, en jurken met volle rokken die doen denken aan de Norman Hartnell-couture van de jonge vorstin.

Richard Quinn lente/zomer 2023
©Getty Images
3/5
Native Share

Daarna draait Quinn aan de volumeknop

We zien een reeks uitbundige looks die volgen op Quinns sombere openingsgedeelte. De ontwerper, altijd een fan van subversieve vormen, speelt opnieuw met volume en silhouetten. Het resultaat: dij-overspannende jurken en hoog uitgesneden bodysuits die vanaf de taille opzwellen, uitlopen in overdreven schouders en dan weer inlopen naar wat geen halslijn maar meer een gezichtslijn is. Deze zwaar versierde, kleurrijke stukken – gekoppeld aan latex panty’s, sluiers en enorme corsages bij de keel – zijn een spektakel om naar te kijken.

Richard Quinn lente/zomer 2023
©Getty Images
4/5
Native Share

De afsluiter is een Richard Quinn-bruid

Uiteraard is Quinns eigen signatuur ook volop aanwezig. Denk aan decadente bloemen, dramatische operajassen met supergrote strikken, verborgen gezichten, enorme corsages en 3D-veren. Zoals zijn traditie begint te worden, sluit de ontwerper af met een bruidslook. Een etherisch kantwerk dat de perfecte afsluiter is van een modeweek waarin fantasy bridal een groot ding was.

Richard Quinn lente/zomer 2023
©Getty Images
5/5
Native Share

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.