preppy-mode-belooft-de-modetrend-van-de-herfst-te-worden-219085
©Acielle / Style du monde

Het is augustus, en dat betekent twee dingen: we kunnen bijna gedag zeggen tegen zomermode, en hallo tegen herfstlooks – wees echter niet getreurd, mode kun je het hele jaar door dragen. Waar dopamine dressing en Barbiecore de ultieme zomertrends zijn, belooft preppy mode de modetrend van de herfst te worden. We zien het zowel op de catwalks als tijdens Copenhagen Fashion Week 2022: preppy mode wordt dit jaar huge.

Preppy mode: dé modetrend van de herfst 2022

Als we het hebben over herfstmode, denken we naast laagjes kleding dankzij de grote modehuizen nu ook aan preppy mode. Of je na de zomer nu back to school of back to business gaat: laat je inspireren door de herfst/winter 2022-collecties van Mui Mui, Louis Vuitton, Ralph Lauren en Gucci. Deze modehuizen hebben als geen ander preppy mode – de stijl die ooit bekendstond om haar opa-approved looks – weer cool gemaakt. Maar ook tijdens Copenhagen Fashion Week zien we stijlvolle looks in lijn met deze trend voorbijkomen.

©Miu Miu, Louis Vuitton, Ralph Lauren

Preppy mode op Copenhagen Fashion Week

Copenhagen Fashion Week is losgebarsten en het straatbeeld liegt er niet om: preppy mode wordt dit jaar groter dan ooit. Wij zeggen zelfs: preppy mode wordt dé modetrend van de herfst van 2022. De kracht van deze trend is ervoor zorgen dat het zijn coolness niet verliest. Denk: jas met een klassieke ruit, een leuke oversized blouse, chuncky schoenen, eye-catching accessoires. Heb jij ergens nog een stropdas liggen?

Vogue Nederland zit nu ook op TikTok! Op ons kanaal bekijk je alle hoogtepunten van Copenhagen Fashion Week.

©Acielle Style du Monde / Gorunway.com