move-over-cropped-jeans-deze-ultralange-jeans-maakt-een-comeback-in-2023-239216
©Lois Jeans

Van baggy jeans tot super low waist-varianten; de jeanstrends van de afgelopen tijd namen extreme vormen aan. De spijkerbroek die een van de grootste trends van 2023 belooft te worden, is echter niet te herkennen aan een baggy of skinny silhouet of aan een low– of high waist-taille. Alleen de lengte is van belang: dit jaar staat in het teken van extra lange denim. Maak kennis met de puddle jeans, een slouchy broekontwerp dat zich onderscheidt door de lange, golvende stijl die het silhouet van een plas rond de voet nabootst. Ultralange jeans die je outfit gelijk een stijlvolle nonchalance geven.

Puddle jeans-trend

De stijl van de jeans zit verstopt in de naam. Puddle betekent in het Nederlands ‘plas’ – en dat is ook precies het effect dat de jeans nabootst. Een ultralange look die tot de grond reikt en als een plas rond de voeten over de vloer sleept. Puddle broeken waren al een opkomende stijl afgelopen najaar. En afgeleid van de nieuwe 2023-collecties, wordt verwacht dat de jeans vooral dit jaar zijn hoogtepunt in populariteit bereikt.

Trendsetting modelabel Jacquemus toonde de broek in zijn lente/zomer 2023-collectie. Gecombineerd met een aansluitende blazer voelde het ruime ontwerp gelijk chic aan. Nederlands jeanslabel Lois toonde eerder deze maand haar 2023 collectie voor het najaar in Oslo, een op de jaren 80-geïnspireerde collectie met stijlvolle puddle jeans-ontwerpen als resultaat. Het label stylde de broek met leren en denim jacks en hakken, waardoor de jeans een edgy en tegelijk glamour-achtige look krijgt. Italiaans modehuis en cool girl-label The Attico koos voor een puddle jeans in de vorm van een cargo-broek voor hun resort 2023-collectie. Übercool en stijlvol.

Puddle jeans trend
©Spotlight, The Attico, Lois Jeans

Zo draag je de trend zelf

Het leuke van deze trend is dat er talloze opties zijn om uit te kiezen, van straight puddle jeans tot wijde baggy varianten. Een casual look? Combineer hem dan met een tanktop en sneakers. Nu horen we je denken: met superlange jeans door een stad lopen is niet per se heel praktisch. De puddle jeans is een gewaagde keuze als je platte schoenen draagt, maar juist dat is de charme van deze trend. Voor sommige kan deze look extreem casual aanvoelen. Voor een meer verfijnde stijl combineer je de broek met puntige kitten heels en een blazer, waardoor de perfecte balans wordt gecreëerd tussen cool en chic.

Hoe dan ook; draag je jeans, ervaar de trend zelf en kies wat het beste bij jou past. Scroll verder voor inspiratie voor de leukste puddle jeans van het moment, geselecteerd door de Vogue-redactie.

Frankie Shop jeans

The Frankie Shop jeans
©The Frankie Shop

Lange wijde jeans, € 139

Lois Jeans wijde jeans 

Lois Jeans puddle jeans
©Lois Jeans

Bell Omaha jeans, € 107,97

Sofie Schnoor jeans

Sofie Schnoor jeans
©de Bijenkorf

Lange jeans met gekleurde wassing, € 47,48

Mango lange jeans

Mango jeans
©Mango

High-waist jeans, € 79,99

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.