hoe-tiktok-ster-tube-girl-van-de-ene-op-de-andere-dag-een-fashion-it-girl-werd-271163
©Carl Niklas

In dit digitale tijdperk kan één viral video alles veranderen. Sabrina Bahsoon, op het internet bekend als Tube Girl, weet dat maar al te goed. Slechts enkele weken nadat ze voor het eerst viral ging op TikTok, liep ze al op de catwalk in Londen, Milaan en Parijs. Het begon allemaal in augustus, toen ze een video uploadde. Hierin doet ze alsof ze in metro een videoclip opneemt. Te zien is hoe ze danst op Nicki Minaj, alsof niemand kijkt. Een paar weken nadat ze de video uploadde, ging ze viral. Tegenwoordig legt ze elk ritje in de Londense metro vast op haar iPhone. Zo loopt ze over het perron van de District Line alsof het een Versace-runway is, en opent ze de ramen van de metro om een geïmproviseerde windmachine te creëren. Deze video’s leidden al snel tot een golf van gekopieerde Tube Girl-posts; de hashtag #tubegirl is momenteel maar liefst 1 miljard keer bekeken op TikTok.

Tube Girl Sabrina Bahsoon

Nu ontmoeten we de 22-jarige social media-ster, met 650K volgers and counting, in Vogue House om te praten over haar razendsnelle opkomst. De ontmoeting vindt vlak na een modeweek plaats waar modellen en influencers in de dop alleen maar van kunnen dromen. Met haar prachtige haren, opvallende hoekige gezicht en sympathieke houding had ze de allure van een opkomende beroemdheid. Om haar vaardigheden op de proef te stellen, vraag ik haar om een van haar kenmerkende video’s hier in de hal na te maken (maar dan zonder de windtunnel van de metro). Ze doet het binnen een paar minuten, met vloeiende en sierlijke bewegingen, en na afloop staan redacteuren en voorbijgangers te springen om een selfie met haar.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Sabrina heeft met haar zelfverzekerdheid en charisma de aandacht getrokken van muzikanten als Omar Apollo, Troye Sivan en Bella Poarch, die allemaal een cameo maakten in haar recente posts. Met zo’n kenmerkend loopje en een flink aantal volgers is het niet verwonderlijk dat ze werd opgemerkt door castingdirecteuren in Londen, Milaan en Parijs. “Ik heb altijd gezegd dat ik een rockster zou worden”, vertelt ze. “Het is krankzinnig dat het nog maar drie weken geleden is (dat ze viral ging, red.). Natuurlijk heb ik soms het imposter syndroom, maar ik wil niets anders meer doen.”

De tekst gaat door onder de afbeelding.

tube girl

Afgestudeerd in rechten

Waar haalt Bahsoon dat zelfvertrouwen vandaan? Sabrina is geboren en getogen in Maleisië als de dochter van een Libanese vader en een Maleisische moeder. Ze werd aanvankelijk door haar familie aangemoedigd om een academische carrière na te streven, zoals rechten. Toen ze zestien was, verhuisde ze naar Londen. Daarna voltooide ze een bachelor in rechten aan de Durham University, waar ze deze zomer afstudeerde. Naast haar studie werkte ze veertig uur per week in een restaurant in het Westfield-winkelcentrum.

Maar er was iets dat haar ertoe aanzette om video’s te gaan maken. “Het kwam niet meteen van de grond, maar toen het zover was, stroomden de kansen binnen”, vertelt ze. Wat is haar truc? “Trek je niets aan van wat mensen denken en ga ervoor”, zegt ze vol overtuiging. “Toen ik begon te leven als mijn ware ik, toen ging het balletje rollen voor mij.”

Ontmoeting met Naomi Campbell

Modemerken willen altijd de eerste zijn die the next big thing casten. Daarom had ze, weken nadat ze viral ging, al een overvolle agenda voor de modeweek. Het begon in Londen, waar ze de Mac-show liep naast Twiggy en Munroe Bergdorf. Daarna was ze in Milaan bij de Boss-show. Hier creëerde ze content die het merk “de meeste views ooit” opleverde, zo stelt haar agent.

Ook had ze de kans om de legendarische Naomi Campbell te ontmoeten, met wie ze voorafgaand aan de show sprak over het beheersen van zenuwen. Bahsoon vond de nuchtere reactie van het supermodel (ze vertelde dat ze nog steeds nerveus is) motiverend. “Het was zo leuk om te zien hoe normaal en menselijk haar reactie was, omdat ze zo’n inspiratie voor me is.” Model Coco Rocha nam zelfs contact met haar op via een DM. “Ze hoorde dat ik weer een show aan het doen was, dus kwam ze naar mijn hotel en gaf me wat tips. Ze is de chillste persoon ooit”, aldus Bahsoon.

Paris Fashion Week

Daarna volgde Paris Fashion Week, waar ze Rocha’s lessen in praktijk bracht met een fonkelende off-shoulderjurk tijdens de Christian Cowan-show. Na de show vroeg ze de ontwerper of ze het jurkje die avond naar een feest mocht dragen. Het was geen verrassing dat hij, gezien haar onbetwistbare charme, toestemde. Ze werd ook uitgenodigd om de Valentino-show bij te wonen en werd gevraagd om content te creëren voor de kanalen van het merk. “Valentino geloofde echt in mijn creatieve proces. Ze lieten me backstage filmen met modellen en wat ik maar wilde.” Op een gegeven moment kwam zelfs Penn Badgley naar haar toe om hallo te zeggen, een moment dat er voor haar als fervent Gossip Girl-fan bovenuit sprong: “Pretty crazy“.

Sabrina bahsoon christian Cowan tube girl
©Isidore Montag / Gorunway.com
Tijdens de Christian Cowan lente/zomer 2024-show.

‘Bus girl’

Sabrina’s modecarrière is duidelijk net begonnen. Maar wat zijn, naast de Tube-video’s, haar plannen voor de toekomst? “Ik moet selectief zijn met waar ik me bij aansluit. Er zijn al momenten geweest waarop ik kansen heb moeten afslaan”, onthult ze. “Uiteindelijk is het mijn doel om in de muziek te werken en verder te gaan met modeprojecten. Maar ik moet nieuwe doelen stellen, want de doelen die ik in eerste instantie had bedacht, heb ik al behaald.”

Maar de grootste verrassing van allemaal is dat deze Tube Girl meestal liever níet met de metro reist. “Ik ben zelf eigenlijk meer een ‘busmeisje’. Maar ik heb geprobeerd in een van die bussen te filmen en het gaf gewoon niet hetzelfde effect.”

tube girl Sabrina bahsoon in Valentino in parijs
©Carl Niklas

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.