sarah-jessica-parker-geeft-hocus-pocus-twist-aan-carrie-bradshaws-tule-rok-271082
©Getty Images

De grootste liefde van Sarah Jessica Parker in Sex and the City? Instinctief, met een beetje ironie én een knipoog, zouden we zeggen dat Manolo Blahnik en Mr. Big strijden om de titel.

Maar er is een belangrijk item in de serie, dat al vanaf de eerste aflevering een liefdesmatch is met Carrie: de tule rok. In feite is de rok dé hoofdpersoon van het iconische themalied van Sex and the City. Ongelooflijk als je bedenkt dat kostuumontwerpster Patricia Field onthulde dat ze de tutu tijdens een showroomuitverkoop voor slechts vijf dollar (ongeveer vijf euro) had gekocht.

Sarah Jessica Parker en haar liefde voor de tule rok

De tule rok komt vaak terug in verschillende afleveringen en later ook in de films. En het lijkt erop dat de liefde er nog altijd is. Ter gelegenheid van het New York City Ballet 2023 Fall Gala gaf SJP een geraffineerde draai aan Balletcore. En zo nam ze ons even mee terug naar de tijd van Sex and the City.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Voor het evenement koos ze een zwarte off-the-shoulder jurk met geplooide tule rok van Carolina Herrera. Die combineerde ze met een zilveren tas en niet bij elkaar passende – à la Carrie – sandalen (afkomstig uit haar eigen collectie SJP by Sarah Jessica Parker) met juwelen. Haar look maakte ze compleet met bijpassende haarstrik. De outfit deed ons ook denken aan een ander karakter dat ze speelde: Sarah Sanderson in de film Hocus Pocus.

Iconisch

Een andere magische tule rok was het exemplaar dat de actrice (als Carrie Bradshaw) droeg in het zesde seizoen, dat zich afspeelde in Parijs. Ook in de SATC-reboot serie And Just Like That koos ze een maxi-model, eerder gedragen in het zesde seizoen van Sex and the City. Ze droeg dit witte exemplaar met een paar vintage tweekleurige enkellaarsjes van Chanel, een gestreepte trui en twee tassen, waaronder de iconische Baguette van Fendi.

In de achtste aflevering van And Just Like That draagt ​​Carrie opnieuw het legendarische stuk van Atelier Versace. Wie herinnert zich niet de haute couture-jurk uit de originele tv-serie, waarin ze in een hotelkamer in slaap viel?

©Jose Perez/Bauer-Griffin
©ANP

 

Zelf een tule rok? 

Net als Sarah Jessica Parker verliefd op de tule rok? Shop hieronder een paar favorieten van de redactie.

Tule rok Maje

Maje, Josepha gelaagde midirok van mesh, € 235

Tule rok Chi Chi London

Chi Chi London Maxi rok van tule met asymmetrische zoom, € 80

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue IT.