fendi-showt-iconische-baguette-tas-met-twist-tijdens-mannenmodeweek-milaan-238842
©GORUNWAY.COM

Er zijn weinig accessoires die veel buzz creëren in een tv-serie, maar toen de Fendi Baguette opdook in Sex and the City – en later ook in reboot And Just Like That – was het qua buzz alsof Aidan op het scherm verscheen. Wat in het komende seizoen overigens ook gaat gebeuren. De kleine, rechthoekige tas is een ware investment piece sinds de beroemde overvalscène waarin een dief aan de haal wilde gaan met Carrie Bradshaws tas. “That’s not a bag, it’s a baguette“, was haar antwoord. Et voilà: een icoon is geboren. Tijdens de herfst/winter 2023-mannenshow in Milaan verraste Silvia Venturini iedereen met een nieuwe versie – met knipoog – van de Fendi Baguette-tas.

Iconische Baguette-tas Fendi met knipoog

Het gaat om een clutch gemaakt van geweven kasjmier. De grappige interpretatie van de klassieke Baguette was tijdens dezelfde show ook te zien als parapluhouder. Toen de allereerste Baguette in 1997 op de markt verscheen betekende dit meteen een revolutie in modeland: er moest voor het eerst in de geschiedenis een heuse wachtlijst aangelegd worden.

“In een tijdsperiode die volledig gedomineerd werd door minimalistische tassen, was mijn antwoord op de proppen komen met een klein functioneel tasje. De bedoeling was de tas zo vorm te geven, dat hij bijna als kledingstuk aanvoelde. Niet zomaar een accessoire, maar écht een deel van je outfit”, zo zei Fendi’s Venturini indertijd tegen Grazia.

Sarah Jessica Parker x Fendi

Vorig jaar vierde de beroemde tas haar 25ste verjaardag tijdens de modeweek van New York. Dat werd groots gevierd dankzij samenwerkingen met Marc Jacobs, juwelengigant Tiffany’s en uiteraard Sarah Jessica Parker. Nog altijd staat dit icoon van Fendi hoog op menig wishlist.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Fendi (@fendi)