de-5-opvallendste-shows-van-new-york-fashion-week-lente-zomer-2023-223448

It’s a wrap! New York Fashion Week lente/zomer 2023 is officieel tot einde gekomen. Het internationale modepubliek verplaatst zich nu naar Londen, waar vandaag de aftrap is van London Fashion Week (dat slechts gedeeltelijk doorgaat door het overlijden van de Queen). Maar voordat we onze ogen richten op de Britse hoofdstad, blikken we eerst nog terug op de hoogtepunten van de New Yorkse modeweek.

New York Fashion Week lente/zomer 2023: de hoogtepunten

Er gebeurde veel tijdens New York Fashion Week lente/zomer 2023, en dat is een understatement. Het modespektakel ging van start met de glamoureuze show van Christian Siriano in het voormalige huis van icoon Elizabeth Taylor. Dat was slechts het begin van een week vol spraakmakende modemomenten. We zagen de resultaten van langverwachte samenwerkingen (Fendi en Marc Jacobs, Tommy Hilfiger en Richard Quinn), onwijs veel glitter en glamour en natuurlijk een leger aan supermodellen die de catwalks veroverden. Dit zijn de shows die ons het meest zijn bijgebleven.

Fendi

Het grote spektakel van de vrijdag was Fendi, die speciaal voor het 25ste bestaan van de Baguette een show in New York organiseerde. De iconische tas werd groots gevierd in de aanwezigheid van sterren als Sarah Jessica Parker (die ooit de legendarische woorden “it’s not a bag, but a baguette” uitsprak als Carrie in Sex and the City), Grace Jones en Kate Moss. Het ontwerp kreeg ontelbaar verschillende uitvoeringen, zoals te zien was op de catwalk aan de arm, om de schouder of in de hand van modellen als Bella Hadid, Precious Lee en Lila Moss. Als klap op de vuurpijl kwam ook de samenwerking van Fendi en Marc Jacobs voorbij én maakte Linda Evangelista een surprise appearance.

Fendi Resort 2023
©GoRunway.com
1/5
Native Share

Tommy Hilfiger

Come rain or shine, fashion week gaat gewoon door. In het geval van de Tommy Hilfiger herfst/winter 2022-show kwam er regen, maar dat mocht de pret niet drukken. Op de catwalk bij het Skyline Drive-In Theater in Brooklyn verschenen maar liefst 81 looks, van typische Hilfiger-looks, zoals preppy items en op varsity-stijl geïnspireerde stukken, tot de langverwachte samenwerking met de Britse ontwerper Richard Quinn. Op de achtergrond klonk toepasselijke livemuziek van niemand minder dan Travis Barker.

Tommy Hilfiger herfst/winter 2022
©GoRunway.com
2/5
Native Share

Peter Do

New Yorks it-label Peter Do toonde zijn nieuwe lente/zomer 2023-collectie met de skyline van The Big Apple op de achtergrond. De show werd geopend door JENO, lid van de Zuid-Koreaanse K-popgroep NCT, die in een zwarte getailleerde blazer, zwarte glanzende broek en wit overhemd met seventieskraag over de catwalk liep. Daarmee was niet alleen Do’s toetreding tot mannenmode een feit, maar werd ook het startschot gegeven aan een show vol opmerkelijke mode- én beautymomenten. De tailoring was scherp, de details verfijnd en de beautylooks opvallend feestelijk (lees: met pailletten bezaaide wenkbrauwen).

Peter Do lente/zomer 2023 tijdens New York Fashion Week
©GoRunway.com
3/5
Native Share

Michael Kors Collection

“De beste kleding is niet gebonden aan een seizoen”, verklaarde Michael Kors in een voorbeschouwing voorafgaand aan zijn show. En dat is precies wat we terugzagen in zijn nieuwe collectie die hij Urban Resort noemde. De stukken waren de ultieme combinatie van stad en strand, met scherpe tailoring gecombineerd met bikinitops en omslagrokjes, en satijnen blouses die uitmondden in een weelde van franje. Op de met palmbomen versierde catwalk wandelden dé modellen van dit moment, van Paloma Elsesser tot de Nederlandse Jill Kortleve.

Michael Kors lente/zomer 2023 tijdens New York Fashion Week
©GoRunway.com
4/5
Native Share

Tom Ford

Tom Ford sloot New York Fashion Week af met een nostalgische – en zoals altijd: glamoureuze – lente/zomer 2023-show. We zagen fonkelende paillettenjurken, gigantische glitteroorbellen die met de jurken matchten en modellen met big hair. Alles deed sterk denken aan de iconische New Yorkse nachtclub Studio 54 en de bonte jaren 80 die daarop volgden. Kortom: het ultieme modefeest om een week vol spectaculaire modemomenten mee te eindigen.

Tom Ford lente/zomer 2023 tijdens New York Fashion Week
©GoRunway.com
5/5
Native Share