fendi-bewijst-dat-de-lange-pony-de-haartrend-is-die-iedereen-staat-224418
©ANP

Fendi toonde vandaag haar nieuwe lente/zomer 2023-collectie tijdens Milan Fashion Week, een show waar niet enkel de mode de show steelt. Een bijzondere rol is namelijk weggelegd voor de kapsels die op de catwalk te zien waren. Coupes met vele laagjes gedragen in alle lengtes, maar allen met één grote overeenkomst: lange pony’s.

Fendi introduceert lange pony op catwalk

Het Italiaanse modehuis liet alle modellen de catwalk bewandelen in gelaagde kapsels die een heuse seventies-allure uitstralen. De laagjes zien we over de gehele coupe, ook langs het voorhoofd. Het resultaat? Lange pony’s die rijken tot ver onder de ogen, gecombineerd met een bowl cut, afro of mullet bij zowel lang als kort haar.

Een haarstijl als accessoire – dat is de look als het aan Fendi ligt. De pony is aanwezig bij bijna elke outfit die we op de catwalk spotten. De haartrend in kwestie is lang, soms zo lang dat het meer op een verkeerd geknipte lok lijkt dan een daadwerkelijke pony. De look wordt altijd goed afgestemd met de rest van het haar. Van lange platte golven tot krullend in een korte coupe – Fendi bewijst dat een lange pony goed staat bij iedereen. Nog een pluspunt: het kapsel is gemakkelijk te onderhouden, omdat het niet tot in perfectie gestyled hoeft te worden.

Kapsels bij Fendi lente/zomer 2023

De kapels die de Fendi-catwalk domineren, zijn stuk voor stuk grote haartrends van het moment. Zo zien we de zogeheten shag: een kort kapsel dat in de jaren zeventig mede populair werd door Jane Fonda en later werd overgenomen door topmodellen als Mica Arganaraz. Ook spotten we de befaamde mullet op de catwalk, een kapsel gezien bij onder meer Iris Law en Miley Cyrus. Alle haarlooks voor de Fendi-show werden gecreëerd door haarstylist Guido Palau.

Na tijdens New York Fashion Week een speciale resortcollectie te hebben gepresenteerd, toont Fendi ook een lente/zomer 2023-collectie in haar eigen land tijdens Milan Fashion Week. Ontwerper Kim Jones introduceert een ingetogen kleurenpalet met hier en daar een subtiele pop-of-color bestaande uit lichtgroene, blauwe en roze tinten. Veel satijnen ontwerpen passeren de revue, net als verrassende accessoires als microtasjes én de lange pony natuurlijk.

Fendi lange pony
©Fendi
Fendi lange pony
©Fendi