bermuda-shorts-met-kniehoge-laarzen-is-de-chicste-stijlcombinatie-voor-de-herfst-224352
©ANP

Tijdens de herfst kan een outfitkeuze tricky zijn. Kies je voor blote benen, of is het tijd voor winterlaarzen? De uitkomst blijkt in het midden te liggen: bermuda shorts met hoge laarzen brengen je moeiteloos van de zomer naar de herfst.

Bermuda shorts

Wat trek je aan als je ’s ochtends opstaat en het zeven graden is, terwijl het ’s middags veertien graden wordt? Wanneer het eigenlijk nog te warm is om je herfst/winter-garderobe tevoorschijn te halen, maar het te koud is voor je zomerlooks, is stijlinspiratie vaak ver te zoeken. Toch zijn er enkele items die precies tussen twee seizoenen in zitten. Zoals bermuda shorts – al helemaal in combinatie met laarzen.

De broek is eigenlijk een verlengde versie van de kenmerkende zomershorts waarbij net wat meer been bedekt wordt. Bermuda’s beleefden afgelopen zomer al een kleine opleving (vooral de denim variant). Ook nu het kouder wordt, spotten we het item vaak aan de benen van menig modeliefhebber en streetstyle-icoon.

Nu hoor ik je denken dat je het item in kwestie liever achterlaat in de zeroes. Bermuda shorts zijn namelijk nog altijd lastig om te combineren. Maar, we hebben het hier niet over de vaak gevreesde, driekwart broek-achtige bermuda-varianten gedragen door Lauren Conrad in The Hills en Carrie Bradshaw in SATC  (hoewel die ook fantastisch kunnen zijn). In plaats daarvan zien we een wijdere en vooral chiquere versie waarbij comfort voorop staat. Denk aan een pantalon, maar dan kort.

Combinatie met laarzen

De bermuda in pantalon-vorm maakte in 2020 sinds lange tijd weer een stijlvolle comeback in de collecties van veel modehuizen, zoals Max Mara. Anno 2023 is de broek er weer en blijkt hij de perfecte uitkomst voor lastige in between seasons. Vooral in combinatie met één specifiek soort schoeisel. Kniehoge laarzen om precies te zijn, een andere trend die de straten momenteel domineert. Zo creëert Catwalk Junkie een stijlvolle versie in de perfecte herfstkleur die matcht bij elke look. Maar ook merken als LouLou Studios en COS bieden opties.

De combinatie van de kortere broek met de langere laarzen zorgt voor een verrassend effect. Het zijn twee contrasterende items die normaliter niet tegelijk worden gedragen, omdat ze in verschillende seizoenen ’thuis horen’. Maar het onverwachtse effect van deze combi is juist wat de look maakt. Je blijft warm, terwijl er nog steeds een beetje huid te zien is dat boven de laars uitpiept. Een chique look (want pantalon) met een geklede (lees: hoge laarzen) twist.

Shop hieronder een paar van Vogue’s favorieten.

bermuda bijenkorf Hugo Boss
©de Bijenkorf

Bermuda Hugo Boss via de Bijenkorf, € 179,95

ps: Van vrijdag 1 t/m zondag 3 september 2023 krijg je als Vogue-lezer exclusief 25 procent extra korting op bijna het hele assortiment van Otrium. Lees hier meer over Vogue x Otrium.

 

Bermuda The Frankie Shop groen
©The Frankie Shop

Frankie Shop, € 198

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.