na-het-vertrek-van-che-en-nya-voegt-rosie-odonnell-zich-bij-de-cast-van-and-just-like-that-voor-seizoen-3-296188
©Getty Images

Er is wederom nieuws rondom het derde seizoen van de SATC-reboot And Just Like That. Nadat eerder bekend werd dat zowel Sara Ramírez (Che Diaz) als Karen Pittman (dr. Nya Wallace) niet terugkeren in het derde seizoen van de serie, is nu bevestigd dat er een nieuw iemand bijkomt. De Amerikaanse comedian Rosie O’Donnell bevestigt dat ze zich bij de cast gaat voegen voor het volgende seizoen van de serie.

Seizoen 3 van And Just Like That

De makers van de serie bevestigden al eerder aan Variety dat er een derde seizoen van de SATC-reboot komt. “We vinden het geweldig om meer tijd door te brengen in het Sex And The City-universum en nieuwe verhalen te vertellen over de levens van deze ambitieuze personages, gespeeld door deze geweldige acteurs”, aldus uitvoerend producent Michael Patrick King tegen Variety.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Rosie O’Donnell in And Just Like That

Op 1 mei bevestigde komiek Rosie O’Donnell dat ze te zien zal zijn in het derde seizoen van And Just Like That. Dat deed O’Donnell door een foto van het script van de eerste aflevering te delen op Instagram. De afbeelding onthult de titel van de eerste aflevering van het derde seizoen (Outlook Good) en dat ze een personage genaamd Mary zal gaan spelen. O’Donnell is niet enkel bekend als komiek, maar ook door haar iconische The Rosie O’Donnell Show uit de jaren negentig, waar de (toen nog piepjonge) grote sterren van nu aanschoven om te spreken over hun nieuwe films en series.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rosie O’Donnell (@rosie)

Karen Pittman en Sara Ramírez

Deadline maakte eerder bekend dat Karen Pittman haar rol van dr. Nya Wallace niet meer zal vertolken in het derde seizoen. De actrice, die deel uitmaakte van de cast sinds de lancering van de serie in 2021, vertolkt ook de rol van Mia Jordan in de Apple TV-serie The Morning Show en de nieuwe Netflix-serie Forever. Bronnen die met Deadline spraken, zeiden dat het wel de intentie was dat Pittman in het derde seizoen van AJLT zou spelen, maar dat het simpelweg niet paste in haar agenda, in verband met andere verplichtingen.

“Wij hebben met volle teugen genoten van de samenwerking met deze dynamische actrice. Door haar verplichtingen aan twee andere series van streamers is het duidelijk geworden dat het filmen van drie shows tegelijk niet mogelijk is. Vanwege de realiteit van de productie zijn we teleurgesteld om aan te kondigen dat we door conflicten in de planning niet verder kunnen gaan met dit personage als onderdeel van seizoen 3 van And Just Like That“. Zo luidde de officiële verklaring vanuit HBO Max.

Na verschillende geruchten maakte Daily Mail al eerder bekend dat Sara Ramírez officieel is geschrapt uit And Just Like That omdat volgens bronnen dicht bij de serie het personage Che Diaz niks meer toevoegt aan de verhaallijn. Ramírez maakte het nieuws zelf ook bekend in een reeks berichten op Instagram. Daar beweert de acteur, die kritisch is op de beslissing, dat de keuze om Che Diaz uit de serie te schrijven te maken zou hebben met het pro-Palestijnse activisme van de acteur.

De overige cast van And Just Like That

In het derde seizoen keren natuurlijk wel de bekende gezichten terug, zoals Sarah Jessica Parker (Carrie Bradshaw), Cynthia Nixon (Miranda Hobbes) en Kristin Davis (Charlotte York). De kans is groot dat we ook John Corbett (Aiden) zullen terugzien, aangezien hij een verschijning maakte in het tweede seizoen en zijn relatie met Carrie voor een nogal open einde zorgde. Ook kunnen we ervan uitgaan dat andere hoofdrolspelers zoals Sarita Choudhury (Seema Patel), Nicole Ari Parker (Lisa Todd Wexley) en Karen Pittman (Nya Wallace) onderdeel zijn van seizoen 3.

Het plot van seizoen 3

Er is nog niet veel bekend over het plot van het derde seizoen van AJLT. Hoewel er in eerste instantie nogal wat kritiek kwam op de verhaallijn van het eerste seizoen, maakte het tweede seizoen een positievere indruk. Seizoen twee van AJLT blijkt zelfs het meest bekeken seizoen van een terugkerende serie te zijn op HBO Max, wat zeker zal hebben meegespeeld in de beslissing om een derde seizoen te maken. “We zijn verheugd om te kunnen delen dat sinds de lancering van seizoen 2, And Just Like That de nummer één Max Original is en de meest bekeken terugkerende Max Original tot nu toe”, stelde Sarah Aubrey van HBO Max in een verklaring.

Releasedatum

We zouden het liefst meteen door willen bingen, maar de releasedatum van seizoen 3 laat nog even op zich wachten; de productie van de serie werd uitgesteld vanwege de Hollywood-stakingen. Hierdoor wordt verwacht dat het nieuwe seizoen pas in 2025 in première zal gaan.

Meer ‘And Just Like That’? Dan wil je dit lezen: een ‘And Just Like That’-gids voor New York.