carrie-bradshaw-sluit-zich-aan-bij-the-sisterhood-of-the-traveling-simone-rocha-jurk-299239
©Getty Images

Eén ding waar HBO in de jaren 2000 niet mee te maken had, was de aanwezigheid van paparazzi op filmsets, 24 uur per dag. Daarbovenop komen nog eens alle fans die in Manhattan proberen om Sarah Jessica Parker en haar collega’s te spotten, en hun kostuums vast te leggen tijdens het filmen van de derde seizoen van And Just Like That. Nadat we SJP eerder deze week in een wel heel bijzondere outfit spotten (wat draagt ze hier precies?), verschijnt ze nu in een meer trending outfit. Ook Carrie Bradshaw blijkt fan te zijn van een specifieke jurk die we momenteel veel spotten: een gloednieuwe Simone Rocha-jurk.

Carrie Bradshaw in Simone Rocha-jurk

Het feit dat de acteurs en hun outfits zo op de voet worden gevolgd en gedocumenteerd, zou kunnen verklaren waarom de cast van de serie inmiddels zélf de outfits van de personages deelt op Instagram; wellicht is het een poging om de controle terug te krijgen en de marketing inhouse te brengen. Zo deelde Sarah Jessica Parker de afgelopen periode verschillende looks van haar geliefde personage. Deze keer is dat een transparante, met rozen ‘gevulde’ jurk van Simone Rocha.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Simone Rocha bloemenjurk
©Spotlight

Dit specifieke ontwerp debuteerde in Simone Rocha’s lente/zomer 2024-collectie. De ontwerper bundelde verse bloemen tussen lagen doorschijnende tule. Dit detail wekt het idee op van bloemen die naar ballerina’s worden gegooid aan het einde van hun voorstelling. De jurk in kwestie is sindsdien vaak gespot op de rode loper. Beschouw het dit seizoen als het equivalent van de minuscule Miu Miu-rok.

Populair ontwerp

Het was Chioma Nnadi van de Britse Vogue die in november 2023 de jurk voor het eerst droeg – al waren hier de verse bloemen vervangen door praktische zijden varianten. Niet veel later spotten we de jurk ook bij verschillende celebs. Onder meer Rosamund Pike, Kristine Froseth en Emily Carey droegen Rocha’s geurige ontwerp voor verschillende BAFTA-evenementen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding. 

Celebs in de Simone Rocha jurk
©Getty Images
Chioma Nnadi, Rosamund Pike, Kristine Froseth

Maar ook actrices Celeste en Bel Powley namen bij de couture- en herfst/winter 2024-show van de ontwerpster front row plaats in de jurk. En actrice Billie Piper – gestyled door Harry Lambert – droeg de jurk in het aprilnummer van de Britse Vogue. Dat nu Carrie Bradshaw de look draagt, is het bewijs dat de serie altijd op de hoogte is van de huidige ontwikkelingen in de modewereld. Én dat Bradshaws relatie met mode (gelukkig) niet hetzelfde lot heeft als haar romantische relaties.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SJP (@sarahjessicaparker)

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.