dua-lipa-verwijdert-al-haar-posts-op-instagram-en-dat-moet-iets-betekenen-271089
©Getty Images

Mocht je vandaag het idee hebben door Dua Lipa’s Instagramaccount te scrollen, dan moeten we je teleurstellen. De 28-jarige superster heeft al haar posts verwijderd – of vermoedelijk gearchiveerd – op het platform. Na soortgelijke acties van andere groten uit de muziekindustrie, denk Taylor Swift, Beyoncé en Jennifer Lopez, weten we inmiddels wat dat betekent: een nieuw tijdperk. Meestal een nieuw album, vaak gepaard met een compleet vernieuwde stijl – iets wat we al bij Dua Lipa bespeurden.

Komt Dua Lipa met een nieuw album?

Lipa’s recentste album Future Nostalgia met hits als Break My Heart, Don’t Start Now en Levitating, dateert alweer uit 2020, toen we nog midden in de pandemie zaten. Het album markeerde een nieuw tijdperk voor de Britse zangeres, die er in 2021 een Grammy voor Album van het Jaar mee won. Na een uitgebreide wereldtournee behaalde de ster nóg meer successen: een samenwerking met Versace en haar medewerking aan de immens populaire Barbie-film, waarvoor ze de hit Dance The Night uitbracht.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Over een mogelijk nieuw album afkomstig van Dua Lipa gaan al langer geruchten de ronde. Zo werkt de zangeres al een tijdje aan een nieuwe esthetiek, onder meer zichtbaar in haar covershoot voor het septembernummer van de Franse Vogue. Daarin zagen we Lipa met gebleekte wenkbrauwen, een slicked-back kapsel en gehuld in ontwerpen die een donkere couturefantasie belichamen. “De enige baby waar ik aan denk, is mijn nieuwe album”, teasde de zangeres ook al in het bijhorende coverinterview.

Of bovengenoemde stijl daadwerkelijk de artistieke richting is waar de superster voor gaat, moet nog blijken. Maar dat Dua Lipa met een nieuw album komt, lijkt haar leeggehaalde Instagrampagina zo goed als te bevestigen. Kijk maar naar Beyoncé’s Renaissance, of JLo’s This Is Me… Now. Wij wachten in ieder geval met smart op de details. Keep you posted.