jennifer-lopez-zet-al-haar-socials-op-zwart-en-dat-moet-iets-betekenen-232403
©ANP

Jennifer Lopez heeft al haar socials op zwart gezet. Haar profielfoto op Instagram, Twitter en TikTok heeft de zangeres veranderd in een zwart beeld. Op Instagram verwijderde – of vermoedelijk: archiveerde – JLo ook al haar posts. Dat moet iets betekenen.

Lopez, die momenteel op de cover van de Amerikaanse Vogue prijkt en een openhartig interview over haar leven gaf, heeft echter nog niks van zich laten horen sinds haar mysterieuze actie. Ook melden Amerikaanse media, waaronder het tijdschrift Variety, dat haar management niet reageert op de actie. Uiteraard draait de geruchtenmolen inmiddels overuren.

Socials Jennifer Lopez op zwart

De meeste fans vermoeden dat het te maken heeft met de aankondiging van een nieuw album en eventueel een (wereld)tour. Geen gekke gedachte, want die marketingtruc lijkt een heuse trend te zijn in de muziekwereld. Onder anderen Taylor Swift en Beyoncé deden eerder hetzelfde; vlak voor het aankondigen van een nieuw album of een wereldtour, zetten ook zij hun socials op zwart.

Vooral de aankondiging van een nieuw album ligt zeer voor de hand. In gesprek met de Amerikaanse Vogue onthulde JLo onlangs al dat ze bezig is met een nieuw album, haar eerste in bijna tien jaar. De zangeres, die deze zomer trouwde met Ben Affleck, zegt in het interview daarover: “Mijn beste muziek of kunst maak ik als ik gelukkig ben en veel liefde voel.”

Nieuw album

Rob Haskell, de redacteur van de Amerikaanse Vogue die Jennifer Lopez sprak voor haar coverinterview, mocht tijdens dat gesprek al enkele nieuwe nummers van JLo beluisteren. In het uitgebreide interview in het blad doet hij kort verslag van de ruwe stukken muziek die hij te horen kreeg. “Er zijn klagende, beknopte nummers, reflecties op de beproevingen uit haar verleden en vrolijke jams die liefde en seks vieren. Het volstaat te zeggen dat het een soort nieuw hoofdstuk is van This Is Me… Then, het album dat ze twintig jaar geleden uitbracht in de beginperiode van haar relatie met Affleck.”

“Hoewel Jennifer Lopez de komende maanden óók verschillende films uitbrengt – waaronder de romcom-met-een-twist Shotgun Wedding deze winter en The Mother, waarin ze schittert als een ex-moordenaar, in het midden van volgend jaar – wordt Lopez het meest enthousiast van dit album”, schrijft Haskell tot slot. Wellicht dus niet zo gek dat ze de aankondiging groots aanpakt. Al hopen wij óók nog op een wereldtour.

Update: JLo heeft inmiddels het grote nieuws gebracht. Lees hier meer.