zien-is-geloven-de-geeky-smalle-leesbril-is-een-heus-modestatement-208208
©ANP

Steeds meer van onze favoriete modemensen dragen een leesbril, terwijl ze goed werkende ogen hebben. Het stereotype beeld van brildragers die ‘niet cool’ zijn in films (denk Ugly Betty uit 2006) wordt door deze beweging flink verstoord. Houdt de wederopkomst van de chic-to-geek-trend zich staande in 2022? Deze foto’s zijn het bewijs.

Chic-to-geek leesbril

Iedereen die ooit gepest is om een bril verdient excuses. Een smalle leesbril, met of zonder sterkte, is een heus modestatement. We zagen het dit jaar al in het modestraatbeeld en tijdens de Fendi herfst/winter show  in Milaan: de bril is weer cool. Hoe smaller, hoe beter en een makkelijke manier om je outfit meer kleur te geven, à la Bella Hadid. 

©ANP

Duurzame trend?

Steeds een nieuwe bril kopen en meegaan met de trend, is natuurlijk niet erg duurzaam. Bij deze: de leesbril raakt níet out of fashion. We zien het op de catwalks van grote modehuizen. Ook de snelle planga’s van afgelopen winter zien we nog overal terug. De lente draait om frisse energie en de levendige tinten van een smalle leesbril brengen precies dat.

©Acielle / StyleDuMode