als-we-een-ding-willen-dragen-na-deze-fashion-month-zijn-het-hoeden-289318
©Spotlight

Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst serieus heb nagedacht over hoeden – laat staan het dragen ervan. Ze voelen enigszins ouderwets en non-modern. Maar deze modemaand leek het wel alsof alle modehuizen hadden afgesproken een podium te geven aan de hoed. En met succes. Het accessoire wordt volledig in haar oude glorie hersteld, en is daarmee misschien wel een van de meest onverwachte accessoires die we nu plots willen toevoegen aan onze garderobe.

Hoeden zijn terug als trend

Fashion month is officieel voorbij en leidde tot verschillende opvallende trends, gespot in New York, Londen, Milaan en Parijs. Stijlen als de mob wife aesthetic en quiet luxury voerden de boventoon, met de nodige chique accessoires. Het werd al snel duidelijk dat deze categorie, die normaal gesproken wordt gedomineerd door tassen, sieraden en schoenen, nu een productgroep erbij lijkt te krijgen. We spotten hoeden zowat in elke fashion week, ontworpen in verschillende stijlen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Het begon allemaal in New York, toen het derde model in een klassieke pillbox-hoed de catwalk opliep, tijdens de 15-jarige jubileumshow van Altuzarra. Een minimalistisch, zwart exemplaar werd gecombineerd met een lange zwarte mouwloze jurk met halterhalslijn en simpele zwarte flats. De look was zo ongelofelijk chic, dat ik me afvroeg waarom we eigenlijk niet vaker hoeden gebruiken als accessoire bij een dergelijke outfit. Meerdere looks uit de collectie bevestigden deze gedachte; ze werden stuk voor stuk voorzien van chique zwarte en witte hoedjes.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Hoeden-trend
©Spotlight / The Row

Maar daar bleef het dus niet bij. Jil Sander en Armani in Milaan toonden een soort badmuts-versie van het klassieke hoofddeksel. In Parijs kozen Saint Laurent en Dior respectievelijk voor strak gewikkelde doeken over het hoofd en hoge hoeden. En dan was er nog de The Row. Een modehuis dat al enkele seizoenen hoeden een prominent onderdeel laat zijn van hun collecties. En ook dit keer stelden Mary-Kate en Ashley Olsen (zelf ook hoeden-fans) niet teleur, met chique hoofddeksels, afgewerkt met metalen details en vloeiend zijden.

De perfecte topping voor elke look

Ik hoor je denken: ‘een hoed is niets voor mij’. En ik snap het, het is niet een standaard accessoire dat iedereen gemakkelijk draagt. Maar, de kans is groot dat je wél af en toe een pet draagt, toch? Eigenlijk is dat een soort moderne versie van de klassieke hoed, die de perfecte finishing touch is voor elke casual outfit. En zoals een pet een look meer casual kan maken, heeft een hoed de potentie een simpele outfit in één keer chic te laten aanvoelen. Probeer het eens, en wie weet wordt het net zo’n standaard accessoire in onze kast als elk ander hoofddeksel. Een ding is in ieder geval zeker: de moderne hoed blijkt de perfecte topping voor welke outfit dan ook.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Row (@therow)