comfortabel-maar-toch-chic-het-nieuwe-jaar-in-probeer-de-immer-stijlvolle-legging-blazer-combo-238429
©Getty Images

Nadat het einde van het jaar voor velen vooral in loungewear (naast hier en daar een partylook) werd doorgebracht, is het niet gek dat je nog niet klaar bent om comfort volledig los te laten. Tegelijk willen we 2023 vol energie beginnen en laten we eerlijk zijn; daar helpt het dragen van een joggingpak niet bepaald bij. Maar wie zegt dat comfort niet chic kan zijn? Het bewijs: de klassieke combinatie van een blazer met een legging werkt altijd en dit is waarom.

Legging-blazer look

Na vaak voor de kast te hebben gestaan niet wetende wat te dragen, is duidelijk geworden dat bij twijfel een blazer + legging altijd goed is. Een soort 1+1=3 formule: de twee elementen zorgen voor een zichtbare interactie die een extra effect creëert. Want naast een blazer en legging zorgt de outfit voor een extra flair. Een bepaalde je ne sais quoi-stijl waarin twee ogenschijnlijk tegengestelde stijlen van sporty en chic samenkomen. Een winning formule.

En dat is te zien aan de mate waarin de look wordt gedragen. De seizoensloze outfit staat los van elke trend en keert keer op keer terug in het straatbeeld, gedragen tijdens menig fashion week. Bovendien is het een van de meest democratische looks die bestaat. De stijlcombinatie flatteert zowat elk lichaamstype en kan op verschillende manieren worden gestyled zodat-ie past bij elke stijl. Het comfortabele element zit ‘m vooral in de legging, terwijl de look een gepolijste look krijgt dankzij de blazer.

Outfitinspiratie

Niet gek dus dat de outfit favoriet is bij vele stijlmakers. Zo loopt onder meer queen of chic minimalism Rosie Huntington-Whiteley weg in de outfit, die de look graag combineert met hakken of laarzen. Ook Pernille Teisbaek wordt menig fashion week gespot in de outfit, vaak met een oversized blazer voor een extra edgy stijl. Ook kersverse hoofdredacteur van Vogue Australia Christine Centenera draagt de look veelvuldig. Niet gek aangezien zij de grondlegger is van misschien wel een van de beste leggings ooit: die van haar eigen label Wardrobe.NYC.

Het leuke van deze simpele outfitcombinatie is dat-ie door zijn minimalistische look veel ruimte vrijlaat voor eigen afwerking. Combineer je hem met hoge laarzen met een hak of ga je juist voor sneakers? Kies je voor laagjes onder je blazer of draag je het jasje als top? Zo zijn er talloze manieren waarop je deze outfit eigen kunt maken met items die je hoogstwaarschijnlijk überhaupt al in je kast hebt hangen. Op zoek naar inspiratie? Onderstaande blazer-legging combo’s doen het je voor.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rosie HW (@rosiehw)