de-onderbroekentrend-komt-terug-als-we-deze-modehuizen-mogen-geloven-228151

Another fashion month, another trend. Na mermaidcore en utility wear werd ook lingerie weer volop gespot tijdens de lente/zomer 2023-shows. Van bh’s tot strings: de modewereld omarmt lingerie al enkele seizoenen in vele vormen. Dit keer is ons ondergoed onderdeel van een van de broekentrends van het seizoen. En dan doelen we niet op ieniemini slips of strings, maar op strakke boxershorts en oma-slips. Jawel, de heuse onderbroekentrend komt terug.

Onderbroekentrend

Kun je je die trend nog herinneren in de late zeroes, waarbij je je onderbroek boven je broek droeg? Een trend die we allemaal nog in ons collectieve geheugen hebben zitten (maar die we het liefst vergeten). Voor wie thuis nog een stapel boxershorts heeft liggen, is er goed nieuws: de grootste modehuizen en streetstyle-sterren omarmen de trend weer volledig. De Björn Borgs worden dit keer echter ingeruild voor high-fashion varianten van onder meer Miu Miu en Balenciaga.

Deze en vele andere modehuizen toonden tijdens hun lente/zomer 2023-shows de onderbroek in volle glorie. Miu Miu had misschien wel de meeste looks waarbij de onderbroek de show stal, en boven de onderkleding uitpiepte. Niet gek, aangezien de collecties van Miu Miu al enkele seizoen zowat draaien om de ultra low-rise microrokjes. Ook Balenciaga liet modellen met knisperwitte boxershorts die boven de broek uitstaken over de catwalk lopen. Raf Simons ging voor witte, wijde boxershorts en merken als Acne Studios lieten het witte ondergoed zien door een transparante jurk. Bij merken als Loewe en Max Mara werd niet enkel een teaser gegeven van het ondergoed; daar liepen modellen over de catwalk in tops met daaronder niet veel meer dan een korte slip.

Onderbroek als kledingstuk

Dat een onderbroek kan worden gedragen als een volwaardig kledingstuk is inmiddels bewezen door onder anderen streetstyle-queen Bella Hadid. Het model werd in een onderbroek in de straten van New York gespot, terwijl ze genoot van een stuk pizza.

Ook Kylie Jenner ging aan de haal met de look. De realityster verscheen bij de Loewe-show gekleed in een Loewe-onderbroek inclusief een witte tanktop van het merk. Daaroverheen droeg ze een oversized mantel en een zwarte panty van het Spaanse modehuis. Eerder werd Hailey Bieber al in zwarte Saint Laurent-hotpants gespot tijdens de afterparty van het Met Gala, waar ook Kendall Jenner koos voor een ondergoed-look met een grote, zichtbare Miu Miu-onderbroek.

Een nieuw tijdperk voor de onderbroek? 

De onderbroekentrend geeft ons een soort De nieuwe kleren van de keizer-vibe. Gaan we de onderbroek – omdat we het zien op de catwalk én in de looks van streetstylesterren – daadwerkelijk weer allemaal zichtbaar dragen? Dat moet nog blijken. Maar we zien wel degelijk een tendens: het tonen van je onderbroek is duidelijk weer geoorloofd. Het idee over wat sociaal geaccepteerd is om in het openbaar te dragen wordt in de mode steeds verder uitgedaagd. Dus wie weet komen die Björn Borg-onderbroeken binnenkort wel weer goed van pas.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JARED MICHAEL SISKIN (@jaredsiskin)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LOEWE (@loewe)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Miu Miu (@miumiu)