deze-truttige-omaschoenen-geliefd-door-prinses-diana-maken-een-comeback-291285
©Getty Images

De zogenaamde ‘omaschoenen’ doken voor het eerst op als trend in het midden van de jaren 2010 en de nostalgische allure ervan was opnieuw zichtbaar op de catwalks van herfst/winter 2024. We hebben het hier over een heel specifiek type jaren tachtig-achtig silhouet, dat wordt gekenmerkt door een lage hak en een V-vormige teen die aan het uiteinde heel licht afgerond is.

Omaschoenen zijn de trend van nu

Modelabel Loro Piana debuteerde verschillende versies van deze ‘omaschoenen’ in neutrale tinten tijdens Milan Fashion Week (en al werden goedgekeurd door model Jasmine Tookes). Ondertussen bevatte Carvens herfst/winter 2024-aanbod varianten met uitsnijdingen. Dan had je nog de Almond-schoenen van The Row, zoals te zien in de resort 2025-collectie van Mary-Kate en Ashley Olsen, die al een hit zijn bij moderedacteuren.

De tekst gaat verder onder de afbeeldingen.

'Omaschoenen' bij Loro Piana (links) en Carven.
©GoRunway
'Omaschoenen' bij Loro Piana (links) en Carven.

Model Elsa Hosk heeft onlangs een paar van dit soort pumps in het wild gedragen, gecombineerd met een gebreide Helsa Studio-set en een Dior Toujours-tas. Maar het ultieme voorbeeld van deze stijl is natuurlijk Diana, prinses van Wales, die de schoenen steeds weer droeg in de jaren tachtig tijdens haar beginperiode als royal. Ze gaf de voorkeur aan paren met kitten heels in bruine en crèmekleurige tinten, maar ze was ook dol op tweekleurig Chanel-exemplaren in zwart en wit.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Truttig of niet, met de juiste styling krijgen deze omaschoenen anno 2024 een coole twist. Kijk maar naar het vest met knopen, dat de afgelopen tijd weer volop in het straatbeeld is verschenen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door elsa❤️ (@hoskelsa)