print-op-print-op-print-heeft-een-momentum-zo-draag-je-de-trend-219507
©Courtesy of Emilio Pucci

Hoewel we tijdens Copenhagen Fashion Week vooral veel Copencore zagen, heeft print on print fashion een momentum bij liefhebbers van maximalisme. De trend uit de Resort 2023-collecties en het internationale modestraatbeeld (van Kopenhagen tot Lagos) is terug. We kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt hoe je print op print draagt. Belangrijk: het gaat er niet per se om wát je draagt, maar hóe je het draagt. Laat deze beelden je inspireren.

Print op print dragen

Speel met strak en vloeiend

De streetstyle tijdens Copenhagen Fashion Week lente/zomer 2023 zat vol Y2K-geïnspireerde trends. Zo heeft logomania uit de jaren 90 de weg vrijgemaakt voor fantastische hedendaagse looks. Neem het halve maanlogo van Marine Serre, in onderstaande foto gecombineerd met roze prints en een statement zonnebril. Vergeet niet: accessoires maken nog steeds iedere look af. Een andere coole manier waarop deze look is gestyled is met strakke en vloeiende stukken. De Marine Serre zit strak om het lichaam en de rok is flowy.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Déspi Naka (@despi_naka)

Jaren 70 patronen

Wie print op print zegt, zegt ook het Italiaanse modelabel Pucci. Als het aan modeontwerper Camille Miceli ligt, draagt iedereen het hele jaar door kleurrijke prints. Miceli vertelt Vogue dat als het op prints aankomt, niet alleen de kleur verschil maakt. Het gaat ook om het kledingstuk waarop ze zijn afgebeeld en het gevoel dat je ervan krijgt. Miceli heeft zich voor haar debuut laten inspireren door Pucci’s bijna hallucinogene patronen uit de jaren 70. “Ik hou echt van Emilio’s psychedelische acid trip. Ik weet niet wat er in zijn hoofd omging – je tript alleen al door er naar te kijken”, zegt ze.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door PUCCI (@emiliopucci)

Complementaire kleuren

De visuele balans die je wilt creëren door het clashen van prints hangt af van het kleurenpalet. Een handige manier om prints te mixen is een lichte patroon matchen met een donkere. Modeontwerpster Lisa Folawiyo weet als geen ander hoe je dit het beste doet. Ze kiest vaak één dominante kleur – in dit geval geel – en styled daar mode-items met complementaire kleuren bij om de outfit volledig te maken. Folawiyo staat bekend om haar samensmelting van traditionele West-Afrikaanse materialen en hedendaagse kleermakerstechnieken. Zo creëert ze intrigerende ontwerpen met Ankara, een traditionele West-Afrikaanse stof. Beyoncé, Kelis, Tasha Smith en Eve behoren tot haar beroemde fans.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lisa Folawiyo (@lisafolawiyo)

Zeg het met print

Een print heeft vaak een diepere betekenis. NorBlack NorWhite is een streetwearmerk uit India dat dessins op kleding terugbrengt naar de roots. Namelijk: storytelling. Het merk onder leiding van Mriga Kapadiya en Amrit Kumar maakt kleding volledig met de hand. “We werken aan de erkenning van inheemse vaardigheden, verhalen en ambachten die met de dag uitsterven. Als we daar geen ruimte voor creëren, wordt de wereld één grote monoculturele plastic zeepbel en dat is saai en deprimerend”, vertelt co-founder Mriga Kapadiya aan Teen Vogue.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NORBLACK NORWHITE (@norblacknorwhite)