de-3-trendkleuren-van-lente-zomer-2023-spatten-van-je-beeldscherm-220049

Welke trendkleuren gaan we veel terugzien in de lente/zomer van 2023? Als het aan Deense modemerken ligt, domineren felle kleuren volgend jaar het straatbeeld.

Trendkleuren tijdens Copenhagen Fashion Week

Botergeel, knaloranje en felroze: tijdens vorige modeweken werd in één oogopslag duidelijk wat de modekleuren van het seizoen zouden worden. Deze keer is dit wel anders. Tijdens Copenhagen Fashion Week knalde de ene na de andere felle kleur van de runway. En ook op straat spotten we kleur na kleur; het advies om kleurrijke kleding te dragen om je humeur te verbeteren, ook wel dopamine dressing genoemd, wordt overduidelijk ter harte genomen.

Toch zien we na enig speur- en telwerk in onze fotoarchieven drie kleuren wel heel vaak terugkomen. Hou je vast, want de trendkleuren van de lente/zomer 2023 spatten van je beeldscherm.

1: Azuur/turquoise blauw

Blauw is volgende zomer in. We zagen de kleur tijdens Copenhagen Fashion Week overal: van kobaltblauw en royal blue op de straten, tot babyblauwe jurken op de catwalk bij The Garment en Helmstedt. Toch springt één tint blauw in het bijzonder eruit: turquoise. Deze kleur was in de zeroes al razendpopulair en werd in 2005 én 2010 verkozen tot Pantone Kleur van het Jaar. Interieurs kregen turquoise kussens en kaarsen en aan kettingen hingen turquoise pendanten. Toch hield de liefde voor turquoise geen stand en verdween de zomerse kleur langzamerhand uit het straatbeeld. Tot nu. De prachtkleur is terug – en niet bescheiden ook.

trendkleur modekleur lente zomer 2023 kleur aqua turqoise
©James Cochrane
1/3
Native Share
Gestuz, Baum und Pferdgarten, Ganni

2: Kanariegeel 

Het is heus, tweety yellow maakt ook een comeback. Modemerken gaven ons eerst nog de tijd om aan de kleur geel te wennen met de populariteit van een zachtere, boterkleurige geel, maar die tijd lijkt voorbij. Kanariegeel it is. Meerdere modellen zagen we in volledig gele looks op de catwalk verschijnen.

trendkleur modekleur kleur lente zomer 2023 geel kanariegeel
©Acielle/StyleDuMonde, James Cochrane
2/3
Native Share
Mia Regan, Rabens Saloner, Remain

3: Framboos/magenta 

Noemen we het framboos, of is het toch eerder magenta? Deze kleurenfamilie werd op verschillende manieren gedragen, maar alle keren trok het onze aandacht. De zoete kleur heeft veel weg van het populaire Barbieroze, maar dan in een volwassener jasje.

trendkleur modekleur kleur lente zomer 2023 magenta framboos
©James Cochrane, Acielle/StyleDuMonde
3/3
Native Share
Ganni, Vera van Erp, (di)vision